onsdag 10 november 2010

Musik och en liten Moppe!

Om man gillar musik så kan man lätt fastna på Spotify. Vet inte hur många tusentals låtar det finns där egentligen men själv kan jag lätt gå vilse. Man kanske börjar med att söka på Svante Thuresson och vips har man hittat en låt som heter ”Min katt dansar Cha-Cha” med Leif Kronlunds. Hm, ja världen är bra lite konstig ibland.

Min katt dansar cha-cha, det är väl verruckt,
Min katt dansar cha-cha, fint och flott och snyggt.
Hon vickar på magen, det är en härlig scen.
Hon behöver ingen partner för hon har själv fyra ben.

Om vi lämnar katten så är det bara att inse att just nu är det ett typiskt ligga inne under en filt väder. Vintern har inte riktigt satt sig än så är det inte regn är det snöblandat och allmänt blask och blää. Däremot lyckas vädret alltid skapa rubriker och man skulle kunna tro att kriget kommit. Samma visa varje år med avåkningar, lastbilar som fastnar i backar och inställda flyg och tåg. Som sagt, samma visa år ut och år in och som vanligt gäller dessa krigsrubriker nästan alltid från Gävle och neråt. I norrland har man tydligen inte samma problem eller så handlar det kanske mer om vana. Men det är bara att ladda med glykol, skrapa och borste och för er som kör bakhjulsdrivet, tja kasta gärna in två säckar Hasselfors Topdress, dvs två 50 liters säckar.

På tal om Svante Thuresson så har han en skön låt som han sjunger tillsammans med Lisa Nilsson. Låten heter ”En tur på stan”. Den rekommenderar jag varmt.

Sedan det infördes körkort på EU-moppe har polisen märkt följande. Färre kör EU-moppe, färre olyckor sker och färre stölder anmäls av detta lilla tvåhjuliga fordon. Kan ju te sig ganska så logiskt.
Nedan moppe vet jag inte riktigt om det är en EU-moppe eller vad det kan vara. Den är dock utrustad för att i tuff terräng och hjulen är kraftigt överdimensionerade. Den är heller inte avsedd för att ragga med eftersom bönpallen är bortplockad. Dock har föraren en skön sadel att sitta på och för att man inte ska trassla in sig i styret när man växlar har man placerat växelspaken i mitten som ni kan se.
En ganska så funktionell terräng-moppe med andra ord. Sist men inte minst så är den ju ful som stryk.



Nä, nu är det dags att göra annat. Tidningar ska läsas, post ska öppnas, mat ska handlas, mat ska lagas, kläder ska tvättas, porslin ska diskas, sopor ska slängas osv osv...
På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar