lördag 6 november 2010

Saturday Night Lights....SNL

Imorgon är det val i Burma. Valet är officiellt ett demokratiskt val, dvs ALLA får rösta men man får i princip bara rösta på ett enda parti och det är militärjuntans parti. Men som sagt, alla får rösta och om ama får rösta så anser Burmas ledning att det är....tja demokratiskt.
Även Irak hade demokratiska val men trots det brukade Saddam Hussein få ca 99% av rösterna men likt förbannat kallades i alla fall valen för demokratiska. Att sedan kalla ett val för demokratskt i en redan existerande diktatur är ju lite si så där.

Härom natten såg jag åter den "söta" filmen Friday Night Lights. Ni vet filmen om coach Gains med familj i den lilla amerikanska hålan Odessa i Texas. En håla där enda vägen ut är att stipendium till något av de lite finare collage i någon annan delstat. Ett stipendium som man som spelare i amerikansk fotboll verkligen jagar. Men Friday Night Lights är även en film som går mer på djupet. Drömmar föds, drömmar krossas så även familjer. En av de starkaste sekvenserna i filmen enligt mig är inte när någon av spelarna gör en touch down, nä det är när man sveper över staden precis för match. Staden är totalt död och öde och på bensinmackar, butiker och frisörsalonger hänger det skyltar med texten "Gone to game". Fråga mig inte varför men det känns liksom mäktigt på något vis. Vi talar liksom bar om football på High School nivå.... Men det är liksom dethela filmen handlar om. Den handlar om hur hela lilla Odessa sluter upp kring skolans football team varje fredag få ljusen tänds på arenan. Och i detta ljus föds drömmarna lika fort som drömmarna krossas av skador, bänkningar eller interna problem i laget. Friday Night Lights....

Haha, tycker det är kul att regeringen säger sig vara tagna på sängen om att USA skulle spionerat även här i Sverige och inte bara i Norge. Klart som korvspad att man spionerat och spanat även här....hallå naiva Sverige. Vi har ju ända sedan WW2 haft en central roll som ett näste för en hel del underrättelseverksamhet både från öst och från väst. Sverige kom ju att bli sista utposten mot öst och för öststaterna en utsökt neutral plats att komma väst in på livet. S det är dags att vakna upp nu. Självklart har vi haft verksamhet även i dettta avlånga land!

Vill passa på att tacka AE för en utsökt Cesarsallad, a la´fusk...?? Haha..men det var gott, drycken var god och resten av tiden var också utsökt god! Tack tack och åter tack!

Mitt diorama går framåt i liten skala. Ha, det lät ju lite kul. Men hur som helst, nu har jag meckat ihop "gods" för att det skall passa skalenligt till alla fordonen. Skam den som ger sig men nu känns det som om jag är på rätt väg. Fick även reda på att brukaren av dessa miniatyrsaker eventuellt dyker upp en sväng i morgon för att "provleka". Ska se om jag inte kan lägga ut en bild här när dioramat är färdigt, eller kanske blir det projektbilder på själva byggandet.

Kungen tyckte vi vänder blad.... Jag håller med. Författarna som nästan hade hoppats på att bli stämda av både kung och hov måste känna sig lite snopna. Målet kanske var att med hjälp av denna bok med hans majestäts synder från typ 60-talet, dvs då han inte ens var kung och dessutom singel, att man skulle störta kungahuset en gång för alla. Men kontetan verkar istället bli att kungahuset blir än mer poppis. Hm, ja ibland blir det kanske inte som man tänkt sig och själv tycker jag bara det är fjantigt. Låt kungen och hans familj vara ifred!

Av 12 klubbor i bagen visade det sig att en av dom är lite böjd....hm..det är lite...suspekt.

Imorgon vet vi vem som svenska mästare i fotboll. Så jag får helt enkelt återkomma till det imorgon. "Imorgon är en annan dag" sjön ju Christer Björkman i Melodifestivalen redan 1992 och vann dessutom. Personlign tycker jag det hade räckt med Christer Björkman i dessa sammanhang då efter 1992, men så blev det ju inte riktigt.....

Linn, Lina och Stina,
Emma, Sara och Klara,
Eva, Jessica och Rut,
nu är denna ramsa slut...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar