måndag 25 oktober 2010

I love Maria Montazami!

Okej, får nog krypa till korset. Jag är ett stort fan av Hollywoodfrun Maria Montazami. Jag tycker inte hon är snygg och är absolut ingen person jag avgudar onormat men hennes förmåga att tala, tänka (eller bristen ju just att tänka) gör det hela urskönt och charmigt. Bara hon kan komma till en svensk radiostudio med en liter flaskvatten. Nu har ju Sverige ett alldels utmärkt kranvatten men ändå. Bara hon kan säga" nu är jag laddad...men jag är helt tom i hjärnan"... Sist men inte minst "Jag är heller snäll och lång än elak och...mellankort!!" Kan nämnas i sammanhanget att hon talade om att det är svårt att vara lång och tjej...

Hur som helst, Maria Montazami, rock ´n roll!

Vad är skillnaden på hjul och däck? Har bara bilar däck och cyklar hjul? Varför kan man då köpa både cykelhjul och cykeldäck? Skumt.... var går liksom gränsen för däck och hjul? Även på engelska är det precis samma problem. Du har Tire och du har Wheel...?? Som sagt...skumt.

Johan ska dra ut sin visdomstand imorgon och vi kollegor håller tummarna för den lille stackaren. Vi har skämtsamt sagt att han ska ta med tanden hem och lägga den i ett glas vatten och vips kommer Tandfén och lägger en nätt liten summa på nattduksbordet. Fast i verkliga livet ligger det nog snarare en saftig räkning från tandläkaren på själva ingreppet och tanden går nog till återvinning på något sätt. Ja inte på så sätt att man sätter in den igen på bättre behövande utan den hamnar kanske på någon tandsoptipp. Förresten, tänder är väl en sådan kroppsdel som liksom inte bryts ner? För visst är det väl så att om man hittar ett skelett eller en dödskalle sitter väl tänderna kvar? Hm, är inte så bra på det kriminaltekniska men så mycket vet jag att just tandkort kan lösa många skumma upptäckter och är till stor del vid identifiering av lik. Hm, usch det är otäcka grejer men ack så intressanta.

För att fortsätta på ämnet kanske ni såg den lite halvskumma och lite Twin Peaks liknande dokumentären om alla fötter som dök upp i vattnet kring Vancover för några år sedan. Allt som allt hittade man ca 7 st fötter som satt i gymnasikskor. Vad gör man liksom med en fot men ingen kropp? Kontentan är att hela fallet som ju självklart fick stor global uppmärksamhet faktiskt fram till idag är en gåta. Men med tidvatten och strömmar så kan dessa fötter ha kommit från i princip hela Stilla Havet och alla del länder som ligger vid detsamma. Men men, lite läskigt är det ju trots allt.

Kunskap är en kombination av okunskap och omättad nyfikenhet.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar