tisdag 26 oktober 2010

Manic Monday...var det igår.

Läste idag följande " Vi måste lära oss att bli slöjblinda på samma sätt som amerikanerna vill att man ska vara färgblinda på tal om deras svarta befolkning". Ja detta sades av en kvinnlig parlamentspolitiker från Turkiet, ett land som står inför en spännande framtid både nationellt som internationellt. Idag räknas Turkiets ekonomi till den 16:e i världen och det satsas mycket på förnyad infrastruktur och annat för att höja standarden. För 8 år sedan flög ca 8 miljoner turkar när dom reste inom landet, idag är siffran 40 miljoner.
Ja, världen är förändrad och vi kommer se mer och mer av detta. Vi måste även förlika oss med att det är länder som i tidigare såg som skumma eller icke lika mycket värda som kommer att komma ikapp och kanske även i visa fall gå om oss.
Sedan en tid tillbaka har det varit mer regel än undantag att flytta fabriker och tillverkning till Kina. Men analytiker menar att om ca 15 år har kineserna ha samma löner som vi har idag. Vad händer då, och vad händer om man inte är med när tåget liksom går. Att missa den kinesiska marknaden när den på allvar går igång inom Kina, ja då kan man lika gärna lägga ner verksamheten.

Varför skriver jag då detta? Tja, därför att jag tycker det är intressant och för att jag redan nu måste inse att vi går mot en oviss men absolut ovanlig framtid och värld till mötes. Å andra sidan, det är nog dt som gör livet så spännande att leva.

Min gode vän T blev glad för ölen så det var ju bra....

Har missat Criminal Minds några veckor nu men det som är nice är att man liksom kan slinka in när som. En annan serie som jag också försummat nu mer är House. Lite synd men ibland blir det ju så. Istället har jag börjat se mer och mer av diverse byggprogram som visas nu. Ni vet, Arga Snickare, Välkommen Hem, Bygglov (när det visades) och Room Service. Ja, inte undra på att alla dessa byggvaruhus hoppar upp som svampar. Helt plötsligt ska alla snickra, kakla, bygga garage och måla om hallen. Men visst, det är kul att snickra och dona och en av orsakerna till att dessa program blivit så poppis är nog att det mesta kan ju även vi icke hantverkare göra. Så, länge leve hammare och spik!!!

Nä, nu ska jag kika lite på Hans Rosling igen, mannen som givit tråkig statistik ett helt annat ljus över sig.

Ha det gott!
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar