måndag 25 oktober 2010

Titta, kom och titta kom sätt er här omkring


John Blund är en mysig liten kille. Han kommer till folk som vill sova oftast kommer han i rättan tid. Samtidigt är han ganska så ovälkommen om man tex kör bil, jobbar eller sitter i skolan. Men historiskt sätt har han ju kommit på besök även då…hos vissa i alla fall.
Men vem är då denna lilla kille? Meningarna går isär men den kända versionen är ju att han heter Sandman och kommer från DDR, alltså forna Östtyskland. Det var kanske för övrigt det enda tillåtna barnprogram som fick visas där på andra sidan muren då det begavs.
Jon Blund har med sig två sömnparaplyer, ett svart för stygga barn och ett färgglatt för de snälla. Han har även med sig en spruta med söt mjölk som han kan spruta in i ögonen på barnen. Då blir de så tunga i huvudet att de somnar. Man kan i modern tolkning liksom säga att han drogar barn och vuxna till sömns. Men det talar vi tyst om.
Att han heter Sandman beror på att historien om honom gjorts om då och då och Sandman kommer inte med mjölk utan strör ju sand i ögonen på oss istället.

Titta, kom och titta kom sätt er här omkring.
Det dröjer säkert ännu en stund innan sömnen kommer med John Blund han vill visa oss någonting.
Sedan, genast sedan när sagan tagit slut.Då lovar vi att sova så sött efter dagen är man ganska trött men först tar John Blund med oss ut.
Läggdags, det är läggdags för klockan slagit sju.Vi träffas säkert åter en dag då vi roar oss igen ett slag sov så gott godnatt med er nu.

Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Annars är det helt ok här. Solen skiner, vägarna är torra och månen lyser med sin frånvaro. Lite kul att man kan lysa när man liksom inte är på plats. Men så är det. Idag har många fått lön och det kommer säkert att innebära en hel del spenderande kommande veckan och inte minst kommande helg. Det är ju trots allt ganska nära till jul nu och för dem som är smarta kan man redan nu planera inköp av diverse klappar och paket. Själv väntar jag alltid till dagen innan julafton och så har det alltid varit. Varför kringgå ett vinnande koncept….haha

Slutligen vill jag passa på att hälsa alla nya men även nygamla läsare välkomna tillbaka till Ekens hörna, eller som min internationella blogg heter,” The Oak´s Corner”.

Hälsar
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar