lördag 30 oktober 2010

Jul jul strålande jul kul...

Jaha, så är det dags att vrida tillbaka klockan i helgen. Fördelen är väl att man får sova en timma extra men nackdelen är att det nu kommer att vara mörk när man åker hem från jobbet. Dock är det viktigt att ni vrider klockan åt rätt håll annars är man liksom vips 2 timmar helt fel från verkligheten. Det kan ju i och för sig vara kul men föra praktiskt.
En bra måttstock för hur man ska vrida klockan är ju att vid sommartid ska man fram 1 timma, då ställer man fram utemöblerna. Och på vindern drar man tillbaka tiden, dvs man ställer tillbaka sommarmöblerna. Lätt som en plätt.

Hm, skadade nog högerhanden mer än jag anade igår...gör nämligen ont när jag skriver....

SOS Gute eller SOS Västkust, well same shit different victims..

Att bygga ett diarama är inte det enklaste. Dels måste man ta hänsyn till det fakta att jorden inte är platt. Sedan måste man se till så att övriga byggnader, bilar och annat smått och gott är hyfsat i proportion till resten. Lite som att bygga med lego utan att det är plastigt. Jag hoppas kunna lägga in en bild på byggandet framöver. Men en bra start är en stor spånskiva, målarfärg och lämpliga saker som du kan bygga kullar och platåer med. Ni kan förresten tänka er en modelljärnväg med viss modifikation. Målet med hela detta projekt är att lilleman ska få något att sysselsätta sig med vid sporadiska besök och framtida övernattningar. Jag skriver framtida för än så länge har vi inte haft denna typ av Slumber Party än...

Nu är det förresten spännande att se vad som kan bli årets julklapp. Denna institution har vi svenskar fått leva med sedan starten 1988 och då var det Bakmaskinen som "vann". Därefter har diverse prylar passerat så som Videokamera, Internetpaket, Elektroniska husdjur(?), Kokbok och inte minst förra årets succé Spikmattan. Värt att nämna är att 1999 blev böcker i allmänhet men Bibeln i synnerhet årets julklapp. Själv minns jag inte om vi svenskar var speciellt religiösa julen 1999. Kanske var det så att var och varannan kanske trots allt trodde att jorden skulle gå under år 2000. Så man kanske ville passa på att liksom säkra upp sitt sinne och själ för att bemöta domedagen på bästa möjliga sätt. Hm...skumt. Men vi överlevde ju och år julen 2000 blev faktiskt DVD-spelaren årets julklapp. Så mycket för domedagen alltså...
Slutligen så kan man nämna att 2008 var årets julklapp kort och gott "En upplevelse". Det var allt från en resa till exotiska eller strapatsrika ställen men kunde lika väl vara att man gav bort exempelvis vinterkräksjuka. Ja, om man vill ge bort En Upplevelse kan ju spektrat vara ganska så brett.

God Jul...i förskott.

/Eken

P.S Frö komplett lista över Årets Julklapp kan ni besöka Handelns utredningsinstituts hemsida.
www.hui.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar