torsdag 6 oktober 2011

Hot lips, wet kisses, dry martini´s and a warm beach

Välkomna till Ekens Hörna, säger jag till nytillkomna läsare men även till er som läser dessa inlägg dagligen. Ja ni är några stycken faktiskt...

Dagens stora nyhet är ju att Apples starke man Steve Jobs är död efter en tids sjukdom. Jag är själv ingen större fan av Apple men snubblar ju över företaget av olika anledningar mer eller mindre dagligen. Jag tänker inte skriva så mycket om honom för det har redan en si så där en halv miljard människor redan gjort och kondoleanser har ju kommit från hela världen. Bara i natt kondolerade ca 35 miljoner kinerser och visade sin vördnad. Så då förstå ni att Ekens Hörna inte behöver skriva så mycket om detta.
Men men, med all respekt, han var en visionär utan dess like. Apple är mycket tack vare Steve ett av världens rikaste företag, och med rikaste menar jag inte värdet på själva företaget utan när det gäller likvida medel.

Man kan inte spela Alte Kameraden på fiol!!!!!!!!

Dagens tips gällande att jobba utan att jobba är följande. Ta en pärm under armen, gå sedan runt på olika avdelningar och se "upptagen" ut. Det funkar alltid för alla tror att du har något "viktigt" ärende tack vare pärmen under armen.
Ett annat tips är att om du vill stanna kvar på din plats (om du tex jobbar på kontor) så kan du slå upp några exelfiler med en massa siffror och tecken. För att pimpa det ytterligare så färgsätt gärna några rader här och där. När du hör en kollega närma sig klickar du bara upp exelfilen och vips så kommer kollegan att se att du är väldigt busy. Är det en någerlunda vettig kollega kommer han/hon inte ens vilja fråga vad du pysslar med eller vad alla siffror betyder. Detta av ren rädsla för att själva bli indragna i något dom inte fattar ett skit av.
Japp, det var dagens lök-tips.

Hm, ja oj vad tiden går. Nu är snart denna första hela oktobervecka över också. Idag är vi tydligen drabbade av orkanen Ophelia för det blåser och regnar för glatta livet. Idag är väl en typdag dår man faktiskt är ganska glad att man har ett jobb där man är inomhus. Annat är det ju på vår och sommar när man sitter inne medan solen skiner, fåglarna kvittrar och svetten rinner i ett alldeles för varmt kontorskomplex. Men men, aldrig får man vara riktigt nöjd.

Appropå Apple, undrar om framgången varit lika total om man valt namn från någon annan frukt. Okej, vet att det är lite svårt att tänka så nu när äpplet är så inrotat. Men tänk om det hetat Banan, Tomato eller varför inte...Fikon? Sjuk tanke men allt går ju säkert att sälja bara det är bra grejer. Då spelar kanske namnet inte så stor roll trots allt.

Hur som helst, som ni vet jobbar jag med IT, dvs IngenTing...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar