torsdag 16 september 2010

10 dagar av nedräkning!

Satt och funderade på vilken som är den sämsta filmen man sett i livet. Livet är dock fylld av dåliga filmer men om jag personligen ska välja en får det nog bli Pelikanfallet. Minns att jag såg den ihop med två kompisar, på bio dessutom. Hm, ja jag kommer även ihåg att vi cyklade hem något besvikna eftersom vi betalat hela 20kr för att se eländet trots att det var rabatterad pris på måndagar för alla under 15 år eller vad det nu var. Pelikanfallet fick ses från 11 år.
Bra filmer däremot är svårare. Vet inte om jag har någon asolut favvo men Forrest Gump ligger högt upp på listan. Även mindre kända filmer kan jag faktiskt gilla. Sedan har jag ju en liten förkärlek för det onaturliga och occulta i filmer som Ghost Ship, Final Destination eller varför inte the Philiadelphia Project. En annan favvo är dock Spinal Tap. En klassiker som driver med drugs and rock n´roll. Filmen är så kul att man skrattar så man har tårar för allt är liksom så sjukt men ändå väldigt träffande.
Sist men inte minst kan jag sitta som klistrad vid olika typer av dokumentärfilmer. Om inte annat för att man förenar nytta med nöje. Visst kan det kanske verka lite brutalt att bulla upp med chips och läskeblaks samtidigt man ser en dokumentär om svälten i Afrika eller hur den nya tidens klimatflyktingar flyr Grönlands isar i brist på jaktmarker. Well, ni fattar nog galoppen.
Men för att förvirra er ännu mer kan jag tillägga att jag egentligen inte är någon filmmänniska...

Vilade som vanligt när jag kom hem idag. Alla är mer eller mindre sjuka på jobbet nu och även stackars Johan kastade in handduken idag. Själv skulle jag också göra det om det inte vore för, tja det kom liksom annat i vägen. Men imorgon är det fredag och sedan har man två dagar att kurera sig på. Sedan blir det nya tag på måndag fram till fredag, sedan helg igen...och sedan ska jag jobba...nä vänta lite...nä, det får bli en överraskning....

Idag genomfördes en kampanj som kallades "Stoppa invandringen" som gick ut på att visa effekten av att liksom stoppa all invandring. Det hela gick ut på att alla invandrare med jobb skulle sluta jobba i ca 5 minuter kl 14 för att liksom påvisa vikten av att alla invandrare med jobb faktiskt gör nytta i landet. Parallellt gjordes en undersökning på Aftonbladet.se om hur många som stöttade denna form av manifestation. Majoriteten av de som röstade stöttade INTE denna typ av manifestation. Hm, ja det var lite spännande. Vår egna makedonska tjej på jobbet försökte så gott hon kunde men hennes arbetsvägran rann liksom ut i sanden.

Imorgon ska jag försöka hitta på artistnamn till mina medarbetare. Kan bli spännande trots att tanken i sig är fullständigt helt och hållet...onödig. Men är det fredag så är det. Kan förresten behövas med tanke på att alla är så krassliga och liksom bara vill gå hem och piggna till.

När jag skriver detta är det förresten ca 2 dagar och 10 timmar kvar till valet. Spännande spännande!

Tänk vad coolt det hade varit om man hade en alldeles egen Brian. Ja, jag menar Brian, hunden i the Family Guy.

På återhörande!
E

1 kommentar: