lördag 11 september 2010

Sandor Slash Ida, idag...

Konstigt, ibland undrar jag om det är skämt eller verklighet, men det finne en man som sitter på San Quentin, ett av USA´s hårdaste fängelser. Denna man hade en mindre lyckad karriär som kriminell och är dömd till 521 år samt 11 livstidsdomar. Vad exakt han gjort får ni själva fundera på men som ni inser handlar det inte direkt om att man snattat godis i en affär. Men tänk er själva 521 år samt 11 livstidsdomar. Lite snabb och enkel matematik gör att i år räknat skulle denna man sitta i fängelse 1346 år och då har jag snittat åldern på 75 år. Dvs han lever tills han är 75 år gammal. Hans egen syn på det hela var att han inte brydde sig. Han hade nu tak över huvudet, mat på bordet, ett jobb och han skulle bli "omhändertagen" för resten av hans liv.
Hm, ja det är en kul värld vi lever i...

Gårdagens fest var helt ok. En inte oväntat femkamp mynnade sedan ut i en grillbuffé samt underhållning. Ljudnivån var som vanligt hög och det gjorde inte saken bättre då vi satt i en "stenbeklädd" lokal vilket gjorde att ljudets studsade runt liksom. Myggen var också bjudna och höll låda även dom hela kvällen. Men på det stora hela var det helt ok. Passade på att ringa Johan för att se om han levde och det gjorde han. Dock skulle han lägga sig och sova lite till så han blev pigg. Till saken hör att jag ringde vid 14-tiden.

Själv kämpar jag för att hålla mig vaken. Ryggen värker, myggbetten kliar och mina fötter känns som cement. Men att inta soffläge känns som det enda rätta och just nu ser jag på den så klassiska undomsfilmen Sandor slash Ida. Eller ser och ser, jag slötittat samtidigt som jag läser bloggar, bloggar själv och har ett öga på nyheterna.
Funderar dock på att se Yellowstone istället. Denna världens störsa nationalpark är som ett land i landen där naturens regler är de enda om gäller. Om inte annat kanske man lär sig något.

Med tanke på dagens datum tänker jag tillägna er en liten bild, en bild som nog faschinerade en hel värld idag för exakt 9 år sedan.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar