fredag 20 september 2013

En miljon oliver, två flaskor vin och en gammal skolkatalog.

Hej hej!

TGIF, eller Thank Good it´s Friday som man brukar säga. Även denna dag blev lång men att fara hem vid 18-tiden är dock ett hyfsat gott tecken. Självklart blev det en hel del i sista sekunden men istället för att förfasa sig och få panik tänkte jag på Jeppes kloka ord häromdagen. Han sa då"-Nä nu tar vi det lugnt. Det är ingen idé att stressa för då blir det bara fel". Ja att stressa är dumt så det kände ganska skönt att faktiskt bara beta av case by case i lugn och ro. Det gjorde att jag även hann förbereda en hel del inför min och Svamp Bobs jobb imorgon så det kände kanonbra. På vägen hem mötte jag en och annan supporter som var på väg till kvällens match mellan ÖIF och HBK. Nu visade det sig att HBK vann matchen med 0-1. Ett resultat som faktiskt kan innebära att Öster åter igen ramlar ner i Superettan. Ni som läste gårdagens inlägg vet att det kan bli förödande för denna anrika gamla förening. Men men, det är en annan femma.

Idag hade jag tur också. Till lunchen serverades det en sallad med oliver. Eftersom många inte skulle äta på jobbet hade jag på känn att det skulle bli lite oliver över. Så jag frågade Mat-Linda om det var ok om jag kunde ta med mig några hem efter att alla hade ätit. Det var helt okej och ML skulle ringa mig när allt var klart. Jösses, vad oliver jag fick. Jag hade ju tänkt mig en liten burk lagom till att smaska lite på i soffan men nja, det blev lite mer än så....
Burken på bilden är en stor burk där det legat skumtomtar i, ni vet sådana där sega jävlar man kan köpa till ju. Det innebär att mängden oliver är enorm. Jag har nu delat upp allt i fyra stycken mindre burkar och ställt i kylen. Ja, vill ni komma på en oliv är det bara att hälsa på.
På tal om ML visade det sig att vi gått på samma gymnasium en gång i tiden och sedemera även tagit studenten samma år. Hon gick visserligen Barn och Fritid, det gjorde inte jag. Den linjen kallades även i folkmun för "Barn utan framtid"... Men men, efter lite bläddrande hemma i gamla kataloger visade det sig att hon hade rätt. Så nästa veckas "practical joke" blir att kopiera en gammal klassbild på henne och sätta upp på ett strategiskt ställe. Ja, hon får se det som ett tack för alla gröna och svarta oliver.

Just det, Vicki blev jätteglad för den lilla "dockan" jag gjorde till henne. Vad jag inte visste och som faktiskt blev en bonus var att färgen jag valt på klänningen matchade både blommorna och snöret på de andra paketen. Så det blev helt klart en jackpott!
Japp, så blev det. Här är allt uppradat på hennes skrivbord i morse. Vin, blommor och så min lilla mupp som grädde på moset. Bättre kan det inte bli. Hon skulle faktiskt ta hem skapelsen och visa sin familj, kul!

Ja, det var fredagen den 20:e september. En fredag som alla andra men ändå inte.

På återhörande!
Eken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar