fredag 22 november 2013

Döm inte boken från dess omslag!

Hej!

Fredagen ä över och med den ännu en vecka. Är faktiskt inte så många veckor kvar nu av 2013 och idag fick man reda på att dom veckorna säkert kommer gå lika fort som alla andra. Dagens prognosmöte pekar mot att december månad blir allt annat än lugn. Den stora utmaningen nu är att se till att ha rätt folk på rätt plats under rätt tidpunkt. Det låter kanske ganska så enkelt, men tro mig, det är det inte. För egen del har mentalt redan börjat förbereda mig för långa dagar och en och annan helg. En av våra produktchefer var minst sagt bekymrad då han insåg att det eventuellt måste jobbas redan på annandag jul. Jaja, den som lever får se.

Vet ni vem Felix Baumgartner är? Nä, kanske inte så lätt för egentligen är det ingen speciell person, samtidigt som han faktiskt är det. Han är den som just nu har världsrekordet i att hoppa från högsta höjd. Närmare bestämt 39050 meter. I speciell dräkt, läs rymddräkt, och en jättestor ballong färdades han upp i atmosfären. Ja, ni kanske läst om det och sett det på tv. Sedan klättrade han ur sin lilla kapsel och gjorde ett något extremt fallskärmshopp kan man säga. Han sprängde även ljudvallen på vägen ner, något som ingen annan gjort. Just det, man kan säga att han slog tre rekord samtidigt. Högsta fallskärmshopp, högsta ballongfärd och som sagt första människan som sprängt ljudvallen via fritt fall.
Nu var dock inte Herr Felix helt nybörjare. Redan 1999 hoppade han från Twin Towers i Malaysia, då världen högsta byggnad, ca 450m.
Själva ballongfärden sponsrades inte helt oväntat av Red Bull och hela kalaset/projektet kostade ca 190 miljoner kronor.
Ja vad säger man? Än är inte sista idioten född....eller? Utsikten måste dock ha varit magnifik. Nu fick säkert Herr Felix själv en rejäl hacka för detta men samtidigt var det ju typ 50/50 att han ens skulle överleva detta udda rekordförsök.
Hm, ja ni som tycker det är läskigt att hoppa från 5:an eller kanske 10:an i badhuset, tänk om....

Nä, dags att avrunda denna dag. Nu väntar två dagars helg och helgen ska ägnas åt privata saker. Inget jobb så långt ögat når, skönt!!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar