måndag 4 november 2013

Och regnet det bara öser ner....

Tjaba!

Idag har det regnat hela dagen, från morgon till kväll. Egentligen skulle man kanske klaga på det men med tanke på att vattenståndet är rekordlågt i vår lilla sjö behövs det verkligen fyllas på. Det låga vattnet har ju ställt till det för oss maritima människor på olika sätt. I somras seglade jag på grund så det bara tjongade om det och nu på hösten kunde vi inte ta upp båtarna på vanligt vis eftersom man helt enkelt inte kom intill ramperna vid upptagningen. Men men, nu hoppas man ju att det fylls på. Annars är det mesta klart nu men flotten är kvar att förankra. Frågan är bara när men framför allt hur. Men vi har lite idéer om hur detta kan tänkas ske. Sedan ska den klara både is och vinterstormar...hoppas vi. Den klarade faktiskt stormen vi hade senast så det känns hoppfullt.

Igår ramlade stadens Allsvenska lag ur just Allsvenskan. Å andra sidan hade nog alla mer eller mindre redan givit upp hoppet, det visade inte ens publiksiffran. På en arena som tar 12000 personer blir ca 2500 hemmafans ganska så pinsamt. Nu var det dock ca 3800 men mellanskillnade var bortalagets egna fans, lite drygt 1300 personer.
Detta öde analyserades självklart på fika och lunchraster men alla var faktiskt överens om att spelar man inte bättre boll får man skylla sig själv. Vad som nu händer i den lilla anrika klubben vet jag inte men förmodligen kommer de närmaste dagarna att ge besked. Klart är redan att man sagt upp folk både på kansliet samt i ledarstaben. Beroende på om Giffarna går upp eller inte (kvalar ju mot HBK) så blir det Östersund som kommer vara den spelort längst norröver kommande år. Annars är ju Superettan mer eller mindre en serie söder om Stockholm...grovt räknat. Konstigt faktiskt men så är det.

Har skrivit det förr men skriver det igen, bäst just nu på TV måste nog vara Big Bang, Sjukare serie får man nog leta efter men ändå fastnar man. Hoppas att det kommer göras många många säsonger till. Sedan är ju sändningstiden ganska bra. Passar perfekt när man kommit hem från jobbet, käkat lite och slänger sig på soffan. Till och med H har börjat gilla serien och det är ju en viss fördel så vi slipper slåss om fjärrkontrollen.

Nu är även min senaste och för stunden sista modell klar. Ska bara fixa lite till på "bilens" bakhjul för dom släpar. Hm låter konstigt kanske men det ju det det dom gör, släpar. Men snart kan jag nog bygga mig ett "litet" diorama. Men som jag skrev innan, frågan är bara var...
Jaja, den som lever får se, men något blir det säkert.

Motsatsen till livet är ju döden och på onsdag börjar en ny serie om just döden på SVT. Kan vara spännande, i alla fall om man är lite morbid. Ja nu är det ju dock ett seriöst program med Anna Lindman Barsk (tror jag hon heter) men det kan bli spännande ändå.

På återhörande!
Eken Ekensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar