måndag 25 november 2013

Tänk om...

Hej hej!

Idag var det kallt! Tror att det var minusgrader hela dagen från morgon till kväll. Ändå talar vi nog bara om max 2 minus men det kände som 10 minus och mer därtill. Det beror ju på att vi inte är vana vid vintern just nu. Fan, jag har ju inte ens tagit in grillen, något som delvis straffade sig. Ni som läst tidigare inlägg vet ju vad stormen Simone ställde till med. Nåja, bara att damma av vinterjackan, rota fram mössa och vinterhandskar.

Hur kunde låten" Sometimes when we touch" med Dan Hill bli en megahit med Susanne Alfengren och men med titeln "När vi rör varann"? Ja, ibland blir det ju inte som man tänkt sig.

Det händer att jag då och då fastnar i dokumentärer på Kunskapskanalen. Faktiskt en bra kanal men med varierande utbud. Men ibland fastnar jag och ser på något som jag egentligen inte fattar ett jota av eller så fattar jag allt. Idag såg jag en dokumentär om en tjej som växte upp i Zimbabwe men flyttade tillbaka till Nya Zeeland med sina föräldrar. Nu ville hon tillbaka och söka efter sin barndomsvän. Hon, Robyn Paterson var vit, hennes kompis svart. Nu visade det sig att Zimbabwe inte var helt ofarligt. Jaja, den var spännande och den internationella titeln är " Finding Mercy".

Gillar ni konst? Det gör inte jag, men idag talade vi lite om mysteriet med Mona Lisa, ni vet Leonardo da Vinci´s ovärderliga mästerverk som kan beskådas på Louvren. Det vi spekulerade lite om är om tavlan allmänheten kan beskåda verkligen är äkta. Vad tror ni? Kan det inte lika gärna vara en replika? Vågar man ha den riktiga tavlan framme trots allt säkerhetsarrangemang? Skulle vi dödliga icke kända konstkritiker ens se skillnaden nu när man inte får gå så nära? Ja, vad säger ni? Kan det vara så att även där på museet döljer Mona Lisa sin hemlighet? Jag har inte sett spektaklet själv men en kollega har varit där två gånger med några års mellanrum. Första gången han var där rådde totalt fotoförbud, men andra gången var det fritt fram att fotografera tavlan. Hur går det ihop? Hade man då helt enkelt bytt ut den äkta tavlan och satt dit en kopia som inte är lika känslig för ljus och kamerablixtar? Hm, ja detta satt vi och spekulerade om idag på lunchen. Parallellt filosoferade vi om alla konstskatter som bara försvann i Europa under andra världskriget. Jag har själv sett en dokumentär (dock ej på Kunskapskanalen) om ett gäng skattletare dom "roade" sig med att dyka i små sjöar i hela Europa, men mest i Tyskland, Polen och Ungern, Österrike. Man hade hört sägner om att mycket skatter kastades i sjön för att fiskas upp när krig och elände var över och det Tredje Riket blommade. Nu blev det ju inte riktigt så men skatterna bör ju finnas kvar någonstans. Ingen har väl heller undgått att man hittade en massa tavlor för ca 6 miljarder i en lägenhet för ett tag sedan. Tavlor som tyskarna la beslag på under kriget.

Ja jag är säker på att det finns en hel del out there som bara väntas på att bli hittat eller upptäckt.

Vad händer när naturen slår tillbaka? Ja det frågar sig tv 10 när man gör reklam för naturdokumentärer. Tja, det kan man väl själv fatta. Skyll er själva om ni ska ut och jaga hajar, krokodiler, farliga ormar och liknande varelser. Tro fan att det går och pipan ibland. Lämnar djuren i fred, det blir bäst det.

The Pacific blev kanske inte riktigt samma succé som Band of Brothers men är helt klart sevärd..igen.

Nu är det bara fyra dagar kvar till helg men i sammanhanget känns det smått med tanke på att EG-tanten bara har fyra dagar kvar någonsin på sin anställning i statlig tjänst. Vissa har det bra men för att få det ännu lite bättre hörde jag att det skulle trollas fram F-skattsedel för att spä på inkomsterna ytterligare några år i mån av tid och behov. En annan sliter som en liten slav just nu men med dollartecken framför ögonen så känns det helt okej det med. Inga 65% här inte, här är det all in ända in i kaklet. Hm, i vissa fall igenom kaklet också kan jag meddela.

Jaja, that´s all for now folks!

På återhörade och god natt!
Neke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar