onsdag 13 november 2013

Nu är det mörkt, så bär gärna reflex!

Hej hej!

Ja, så var även tisdagen förbi. Idag behövde vi "bara" jobba till 19. Mycket bero på strulet i morse då uppdateringarna i systemen i måndags kväll fick lite konsekvenser...minst sagt. Jag hade dock tur så här med facit i hand. Jag fick ordning på mina applikationer och annat pyssel ganska så fort. Min kollega däremot sa ett och annat icke skrivbara ord som mer eller mindre var direkt avsedda för vår it-avdelning. Men jag har ju varit med förr och att det skulle strula kände inte som någon större överraskning. Men men, nu är i alla fall min arbetsmaskin ready to use.

Ibland händer det saker ganska snabbt. För några dagar sedan signade jag och H ett nytt kontrakt. Idag revs det då H hittat en annan lösning per den 22 december. Men det är helt ok det med måste jag erkänna och jag har redan lite nya grejer på gång. Ja, det gäller att smida medan järnet är varmt. Hinner i alla fall håva in lite stålar till så det är ju nice.

Jag skrev att det blåste lite i Indonesien i förra inlägget, något som visserligen var sant. Men det jag egentligen menade var ju att det blåst som fan på Filippinerna. Hm, inte utan att man nästan känner att det är på gränsen till Mission Impossible att få ordning på allt där. Men jag och resten av världen håller nog tummarna. Hm, lite konstigt men många av alla stora katastrofer orsakade av Moder Natur sker i länder eller områden där befolkningen redan från början har det allt annat än lätt. Lite som att spara på någon som redan ligger. Är det guds verk kanske? I så fall har vi ju en ganska så konstig och orättvis gud. Hm, konstigt är det i alla fall tycker jag.

Imorgon är det onsdag och då ska halva gänget spela lite bowling. Själv ska jag inte det för jag hinner inte. Måste fixa lite annat och sedan iväg på ett planeringsmöte, eller stabsmöte som min gode vän PD kallar det. Men ska bli kul och det ska bli spännande och stimulerande att åter jobba för en god sak. Ja, jag menar så klart 2014 års upplaga av Barncancertrampet. Då detta blir tredje året i rad hoppas vi att kunna ta hela racet till en ny nivå och vi kommer även få en helt annan stöttning kring marknadsföring då vår lokaltidning kommer dra ett bra men stort lass. Så det är vi självklart glada för. Kan säga att det var ju helt klart ett äventyr att först fylla ca 300 ballonger med helium, men även ett rejält äventyr att släppa upp alla i skyn. Hoppas att vi får tillstånd att göra det även nästa år.
Hur mycket tid detta engagemang kommer ta vet jag inte men å andra sidan har jag avsagt mig en del andra uppdrag så jag borde få ihop akten...hoppas jag. Man måste ju helt enkelt gå vidare här i livet trots att vissa beslut suttit grymt långt inne. Men jag tror och har en magkänsla av att jag valt rätt väg denna gång. Det har man ju inte alltid gjort här i livet men så är det helt enkelt med livet.

Det lackar förresten mot jul nu och med den forecast vi la på jobbet idag så tror jag att julen helt plötsligt kommer stå för dörren oroväckande snabbt. Rent jobbmässigt ligger ju julen ganska så kocko i år. Man jobbar måndag och fredag, juridiskt sätt. Men då är det många som ska vara lediga som vanligt. Det gör att vi tror att det kommer bli en mycket tidigare julrusch som kommer börja redan i början av december. Hm, ja lite konstig ekvation det där. Men jag har ju bott på jobbet förr så varför inte fortsätta i samma banor...och kulorna ramlar in. Och nu menar jag inte kulorna i granen.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar