fredag 19 augusti 2011

Slajm Tajm!

Hej hallå!
Var ett tag sedan men nu har jag lite tid över. Har mao lite paus. Sitter i en stuga på en liten camping och skriver dessa rader. Ute regnar det och campingen är ganska öde. Jag har aldrig varit någon campingmänniska och jag är glad det bara är ett dagsbesök.

Så var had annars hänt i världen medan jag varit borta? Tja, Vickan väntar barn, börsen faller, och SMHI varnar för nya regnoväder. Man kan liksom säga att allt är som vanligt.
Själv har jag dock haft en hel del att stå i trots att jag haft ovanligt mycket tid så här i semestertider. Igår eldades allt övrigt ris upp. Det var mer tänkt som en liten gemytlig kvällsbrasa men blev i det närmaste en skogsbrand, dock under kontroll...oftas iaf. Denna så gemytliga lilla eldning tog hela 5 timmar...Men nu är det också avklarat så det känns skönt. Dagen innan, hm i onsdags fick jag och Ola åter klä på oss tränarkläderna för att coacha ovanligt mång kids för att vara första träningen efter semestern. Vi blev nog alla lite tagna på sängen att det kom så många. Till och med korven tog slut illa kvickt.

Om man ska summera denna ganska korta semester blir det nog regn, regn så lite regn till. De dagar solen visat sig har varit ganska så lätträknade. Men då jag haft aktiviteter både inomhus och utomhus har det gått att parera ganska så bra. Huvudsaken är nog att man har sol i själ och hjärta och det har jag minsann haft.

Kan inte låta bli att gilla reklamen för TV1000 och deras filmer i sommarnatten. Ja, det är ju dock själva musiken jag gillar och jag har ju tidigade döpt den till Usse-låten. Men det är lite fel för den som egentligen skulle vara förknippad med reklamen är Nella, dvs EG´s lilla Nella. Nu vet ni dock inte vem det är men det spelar ingen roll. Men hon är lik en som är i reklamfilmen, typ. Eller kanske mer EG när hon var...liten, tja om man liksom backar en 2-300år bakåt i tiden. Nåja, en annan cool sak med reklamen är att man visar film på ett Optimistjolle-segel. Respekt...!!!

Ojoj, snacka om att MFF åkte på däng där nere i Zagreb. Hm, kanske åter igen ett kvitto på att svenska lag har ganska långt kvar till lagen ner på kontinenten. Dock man man ju undra varför och betänkt nu också att MFF är av landets rikaste klubbar. Vi ska heller inte glömma bort att både MFF och IFK Göteborg under en period faktiskt ansågs som giganter i den europeiska fotbollen. Hm, ja mycket var kanske trots allt bättre förr.

Anslagstavlan är lite som reklamavbrott fast för den statliga televisonen. Tittar man på Anslagstavlan får man lära sig att cykelhjälm räddar liv och att du som har egen brunn själv ansvarar för att vattnet i brunnen är tjänligt att dricka.

Minns ni den kanadensiska tv-serien Degrassi High? Nostalgi....nostalgi....

Microsoft " Were do you wanna go today?" Nostalgi...nostalgi...

En annan klassiker var även slogan för armén i USA. US Army, be all you can be... (Tja..död?)
(Ingen nostalgistämpel på denna slogan)

Även svenska Flygvapnet hade en slogan en gång i tiden som löd: Flygvapnet, så högt du kan komma!
LV7 i Boden nöjde sig med " If it flies, it dies". Kort och koncist utan krusiduller och budskapet kommer ju fram ganska så tydligt.

Vill ni prova en rolig lek? Någon säger ett ord och så säger nästa person en synonym till ordern eller något man förknippar med det. Sedan kör ni ett tag och så kollar ni hur långt från ursprungsordet ni kommer efter tja fem minuter.
Exempel:
Cowboy-Häst-sadel-cykel-Pump-luft-flygplan-resa-USA-Obama-President-Finland-Mumin-saga-Pippi-guldpeng-Skattkista-Pirater-Somalia-Afrika-lejon-Aslan-död-kyrkogård-blommor..osv...osv.
Ja, ni fattar nog grejen. Så från en cowboy hamnade vi till slut på en kyrkogård...typ.

Nä, dags att dra på seglarstället igen. Saknar faktiskt mössa idag. Hösten känns påtaglig och ändå är vi inte ens färdiga med augusti....blääää

Ha det gott!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar