söndag 16 juni 2013

Ett skruvat inlägg med dåligt batteri!

Hej hej!
Har faktiskt varit skönt att mer eller mindre hålla sig både hemma och inomhus denna helg. Nu har jag kommit i fas med allt från tvätt till städ och hela hemmet luktar citron. Ja, jag passade även på att skura golvet med "citrondoft" eller vad man ska kalla det. Så nu behöver man inte ha dåligt samvete att man bor och lever i en svinstia. Vädret har också varit bra inneväder, dvs regnet har formligen sprutat ner från skyn i perioder. Så då har det passat perfekt att såsa omkring inomhus. Har även blivit rejäla lass till miljöhuset med allt från tidningar till vanligt skräp. Så jag är nöjd med helgen trots att jag knappt varit utanför dörren.

Mina adepter på JSM skördar just nu varierande framgångar. F ligger 10:a, Jossan 41:a av ca 60 men Linn har tyvärr fått bryta och är på väg hem pga 39 graders feber. Synd men inte mycket att göra åt. Nu håller vi tummarna för de seglare som är kvar. Jag tror och hoppas att dom i alla fall kommer hem med en hel del ny och nyttig erfarenhet samt med spirande motivation till att göra en bra säsong till höstens seglingar. Hade varit kul att vara med själv men prioriterade lite vila denna gång.

Igår såg vi förresten Indiana Jones igen, denna gång filmen då Indy jagar skatter tillsammans med sin far. Filmen är från 1989 och till viss del inser man ju att det hänt en hel del gällande effekter. Men den håller än idag och Indy är ju helt klart en klassiker. Men det man kanske tyckte var sjukt spännande då det begavs 1989 känns idag 2013 lite lamt. Men men, tiderna förändras ju.

Har även hunnit med en sväng hos Simon idag och gått igenom siffror och åter siffror. Ekonomin ser bra ut och vi fick även ihop inventarierna så det känns bra. Håller vi bara i pengarna så tror jag året rent ekonomiskt kan sluta mycket bra. Men det finns även utrymmer för lite mer snickrande så det känns kul. Så nästa helg är tanken att ta till hammare, spik och skruvdragare igen. Jaja, det blir säkert bra. Måste nog köpa mig en ny skruvdragare faktiskt, den jag har nu börjar ge sig. Trots att jag har dubbla batterier så börjar den sega och att ladda batterierna börjar också bli segt. Men men, det får jag fundera på under veckan.
Dels OM jag ska köpa och del VAD jag i så fall ska köpa. Nu är ju tex Black&Decker ett bra märke och den har jag haft i över 10 år. Så det är kanske inte mer än rätt att den börjar sega nu. Frågan är bara om jag ska köpa en liknande som kostar lite över tusenlappen eller om man ska köpa en slit och släng variant för halva summan. När man kikar runt så är det en riktig djungel. Finns prylar för både folk och yrkesfolk. Men att lägga 2-3000kr på en skruvdragare det gör jag bara inte. SÅ mycket snickrar jag inte. Samtidigt vill jag ju ha en skruvis som pallar med att både skruva och eventuellt borra om man nu behöver det. Sedan vill jag ha en med dubbla batterier samt en väska. Fast en väska kan man dock köpa vid sidan om. Skumt, detta måste vara ett av alla så kallade i-landsproblem. Hm, ja vi får la se.

Hade nästan glömt bort att även denna vecka bli kort. Man jobbar ju bara fram till torsdag, vissa av er kanske bara halva torsdagen. Sedan blir det små grodorna, nubbe och sill för hela slanten. Hm, kanske dags att krydda nubben nu också om man ska ha det. Själv funderar jag på någon jordgubbsvariant. Men det kan ju inte ta så lång tid. Har även köpt en cool flaska som jag tänkt att ha nubben i. Spriten är dock redan inhandlat, bara jordgubbarna som ska fixas. Undrar om det är bättre att mosa/krossa gubbarna innan? Hm, borde ju bli mer smak i så fall.

Kan redan nu varna att Kermit den äldre kommer följa med upp till Luleå, så det så!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar