tisdag 18 juni 2013

Rosévin med fruktsoda

God dag!
Vi närmar oss midsommar med stormsteg nu och vädret är somrigt det också. Denna svenska högtid som för vissa innebär att man ska supa så mycket man bara kan, ja tills man stupar. Själv har jag ingen sådan tradition så det känns skönt. Känns också skönt att liksom slippa vakna med en rejäl keps i betong och sedan ägna midsommardagen till att försöka komma ihåg vad som egentligen hände kvällen innan. Jaja, visst har det hänt men det är verkligen länge sedan nu.
Däremot kanske man skulle prova att plocka sju sorters blommor och lägga under kudden bara för skojs skull. Men det vore kanske dumt om man skulle drömma om "fel" tjej då. Fast å andra sidan kan det vara ett omen eller någon form av undermedveten love som man liksom i vaket tillstånd inte ens ägnar en tanke åt. Hm, ja det är verkligen lite hokus pokus faktiskt.
Nä fan vet, kanske är säkrast att ta till flaskan i alla fall.....

Sista avsnittet av Krigets unga hjärtan var lika bra som de två tidigare avsnitten. Helt klart en av årets bästa serier. Varför var den så bra då? Hm, tja, jag tror att det beror på att den handlade om andra världskriget fast från tyskarnas sida, Kampen att bygga tredje riket kom med facit i hand egentligen ingenstans samtidigt som det kostade så ofantligt mycket, inte minst av ond bråd död. Men annars ha vi ju nästan alltid fått se kriget ur de allierades synvinkel med amerikanska, brittiska, ryska eller franska flaggor som vajat. Men än idag är ju den tyska versionen fortfarande ett känsligt ämne men denna serie har liksom satt stopp, eller öppnat upp för det. Hur som helst, har ni missat detta finns det säkert på SVTPlay. Helt klart sevärt!

Imorgon spelar Sverige mot Brasilien som ett led i träningen till EM som startar om ca 20 dagar. Matchen blir avgörande för de spelare som liksom ligger på gränsen till att komma med i truppen, eller får se hela EM hemma i tv-soffan. Nu är ju sådana matcher inte direkt ofarliga och det är det som gör matcherna ganska så svåra att spela, för spelarna. Samtidigt vill man ju visa max och ge järnet. Å andra sidan skulle det vara en katastrof om man skulle skadas eller gå sönder på annat vis. Då blir det soffan även för dom. Själv ska jag inte se matchen för jag har annat för mig, men resultatet lär man ju få reda på ändå.
Efter återstår bara en träningskamp till, mot England. Sedan är det EM. Hörde förresten att truppen ska vara spikad och klar på tisdag.

Har skrivit det förr men skriver det igen. Har ni tänkt på att hela serien av CSI Miami liksom går i en nyans av konstant solnedgång? Kolla nästa gång får ni se! Det är aldrig en vanlig solig dag med klar bild utan alltid detta lite rödgula liksom. Som om hela serien alltid utspelar sig efter klockan 19 lokal Miami tid. Skumt faktiskt men så är det.

Jaja, blev en lång dag även idag. Men ju längre dagarna är desto fortare tar dom slut var någon som sa. Jag har inte riktigt fattat just det sambandet men så är det kanske.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar