lördag 22 juni 2013

Midsommarafton!

Hejsan hejsan!
Så var midsommar 2013 över. Blev en lång dag som innehållit snickrande, grillande, målande och lite regnande. Men vi fick mycket gjort och det hela har skett utan att en enda droppe alkohol förbrukats, eller jo nu men inte då.
Vädret har varit ganska okej men just när vi höll på att snickra som bäst kom en skur. Men vi är inte dummare än att vi byggde ett provisoriskt regnskydd. Problemet var bara att det var ganska svårt att få till skyddet. Ja, det var så svårt att när vi äntligen fått skiten på plats så slutade det regna och solen tittade fram. Ganska så typiskt...






Men det blev faktiskt bra ändå för nu kunde det istället fungera som solskydd. Det behövdes för det var varmt som attan, ja ni vet äcklig åskvärme fast utan själva åskan. Efter att vi snickrat var det dags för att grilla. Nu var ju vädret så pass bra att vi trodde att den sida på köttet som inte låg neråt mot kolen liksom grillade på ovansida av solen, hehe.
Ja, vi har verkligen slitit som bara den idag medan fruar och flickvänner pysslat med annat kan man säga. Snickrat har dom inte gjort i alla fall.





Dock hann både jag och S ta igenom oss lite innan nästa pass. Notera bordet som vi dagen till ära pimpat med lite marint tema. Det är en fyr, en ful fiskmås samt en minst lika ful segelbåt i trä som blåste omkull hela tiden. Sedan kanske några av er noterar att vi även har fötterna på bordet. Det tillhör kanske inte vett och etikett men eftersom vi är så coola så gjorde vi så. Det passar liksom in i vår image, hahaha. Men är det midsommar så är det. Efter mat och kaffe var det dags att ta tag i målning. Vi var lite oroliga om färgen skulle vara så stark så vi skulle bli höga. Jag och S däckade ju när vi plastade en båt för ett tag sedan eftersom vi gjorde det utan skyddsmask. Vi trodde ju lite naivt att vi skulle klara oss eftersom vi var utomhus. Men tji fick vi.
Nåja, färgen var lugna bananer och dess täckningsgrad förvånade oss alla.





Japp, det blev kanonfint kan jag meddela. Nu har vi bara baksidan kvar att måla men vi orkade helt enkelt inte ta hela spektaklet idag.O sa att det var första gången i hela hans liv (än så länge) han stått och målat en container på självaste midsommarafton. Vi andra kunde efter en snabb eftertanke bara instämma. Mycket dumt och konstigt har man gjort genom åren men att måla en container på midsommar har inte jag heller gjort tidigare. Men någon gång ska ju vara den första. Vi funderar även på att skriva eller måla något kul på taken av containern. S tyckte vi skulle skriva ett stort "H", ni vet ett H som betyder att man kan landa med en helikopter. Anledningen till att vi ska skriva något alls är ju att containern står ganska nära flygplatsen så, tja inte minst alla piloter kommer se en eventuellt text. Jag funderade lite på om man skulle skriva något fult eller någon form av runt ord där på taket men röstades snabbt ner. Nä vi får se vad vi kan hitta på, hehe.

Jaja, det var midsommar 2013 det. Frågan är vad vi ska hitta på midsommar 2014...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar