tisdag 4 juni 2013

Fire in the hål.

Hej hej på er!
Även denna dag har bjudit på fint väder. Kanske är sommaren faktiskt på gång på riktigt. Men jag vågar dock inte riktigt lita på det. Uppe i norr har man ju haft värmebölja men det har inte riktigt kommit hit faktiskt. Men den som väntar på något gott.

Idag fick jag reda på att ännu en kollega ska ta en snabbresa, denna gång till vårt kära grannland Danmark. Kollega med familj ska besöka Legoland och med på resan kommer nu även Lill-Kermit att få följa med. Ja, han blir verkligen en berest liten groda. Hm, innan året är slut skulle det inte förvåna mig om han lämnat landet minst tio gånger. Ganska coolt!

Dagens hästnamn, Born to be a Pilot. Ja, det är faktiskt sant, hästapållen heter faktiskt så. Och till råga på allt är det en hopphäst, även den i Ponnyallsvenskan. Hm, ja hästnamn är nästan roligare än hundnamn har jag kommit på.

Kvällen har varit lugn och först stack jag och JJ till seglingen och fixade en båt. Visade sig vara svårare än vi trott. Men efter en massa härliga runda, fula, fyrkantiga och absolut barnförbjudna ord lyckades vi få ihop skiten. Så nu är det klart inför morgondagens träning. Imorgon är det även lite extra "festligt" med After Sail som dagen till ära innebär grillning. Vädret ska ju bli bra så visst, kan bli trevligt.
Skulle egentligen sugit lite damm ikväll också men orkade inte. Istället såg jag del 1 av den tyska serien "Krigets unga hjärtan". Visade sig vara en kanonbra serie och jag kommer sitta bänkad de två återstående avsnitten. Man kan säga att det är en blandning mellan Schindlers list och Bands of Brothers, fast sett ut Tysklands vinkel. Ja, det handlar alltså om WW2 och vi får följa fem vänner från med början 1941. Hm, ja jag tänker inte återge allt men det var helt klart en av de bättre serierna jag sett på länge och det lämnat nog ingen oberörd. Läste lite om det på nätet också och även i Tyskland skakade serien om, både positivt och negativt. Att tyskarna själva gör en serie om detta för dom ganska så känsliga ämne är något nytt och banbrytande. Men som sagt, denna serie kan jag absolut rekommendera!

Annars så är livet ganska så vanligt här hemma. Jag är här med alla muppar och E är där med en mupp men det räcker tydligen gott och väl. Är ju lite av hemmaplan för lille H så det har löst sig bra. Nu har det ju även visat sig att själv är jag knappt hemma utan pysslar uteslutande med vattensport, eller vad man ska kalla det. Hm, ja jag har ju inte tid med tjej och sånt. Hm, ja det har jag sagt förr visserligen....hehehe Men men, sånt är livet.

Ska dock bli skönt med lite ledighet i övermorgon samtidigt som jag ska jobba på fredag. Men det kommer nog bli ganska lugnt så då hinner jag rensa, röja och städa av mitt skrivbord på jobbet. Har funderat på det ett bra tag nu men det har liksom inte riktigt blivit av. Men nu måste jag ta tag i det. Alltid hittar man något kul, något man liksom antingen letat efter eller inte, men som ändå är kul att äntligen hitta. Fast nu tänkte jag gå in med stora kniven och slänga en hel del. Tror nämligen att majoriteten av alla pappar, tidningar och annat skräp jag har på min plats mer eller mindre kan gå rakt ner i papperskorgen.
På tal om sopor så har vi ju börjat sortera matavfall här hemma nu. Allt som har något med mat, skal och annat organiskt ska slängas i en brun papperspåse. Sedan blir det biogas eller liknande. Tyvärr måste jag erkänna att jag varit ganska så dålig på det sista tiden. E är bättre och påstår att det KAN finnas spioner, ja sopspioner som kollar vilka som sorterar och vilka som inte gör det. Så därför smyger jag alltid ut med mina hushållssopor när solen gått ner och månen är mitt enda vittne.
 Ja, jag vet att det är lite dumt men annars brukar jag faktiskt sortera och anser själv att jag är bra på det. Ni vet, tidningar för sig, papp, plast och metall för sig. Men men, jag tar mig kanske även gällande matrester, äggskal och blommor som dött. Har bara lite lång startstrecka...

Dagens avsnitt av hemliga rum var så hemligt att vi än idag inte fick veta var rummet fanns. Men spännande var det i alla fall.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar