tisdag 4 juni 2013

It´s gonna be okey!

Hej hej!
Ja så var helgen och måndagen avklarad. Helgen har ägnats åt segling och snickrande. Nu är vi så gott som klara och det känns som om kroppen också är hyfsat klar. Men smärtan som jag hade tidigare är borta och bytt till härliga muskler. Kanske kan man komma i form till Beach 2013 trots allt. Men viktigast är ju att resultatet blir bra och det har det, i alla fall så här långt. En del av er har undrat vad det är vi snickrat så snart kommer en bild på spektaklet.
Annars har det varit en måndag som mer eller mindre inneburit en smärre ångest. Dock inte jobbrelaterad utan mer om hur man ska få i två båtar med begränsad budget och med en sjuk tight deadline. Ja, detta upptog minst 2 timmar idag med att ringa runt och fixa och dona. När jag slutade jobbet var det fortfarande inte löst men begav mig ändå ut till träningen.
Vad som sedan hände tar lite för lång tid att redogöra men ska sammanfatta lite kort. Hm, nä jag skriver bara att hur galen, farlig och sjuk idé man har så vinner i många fall nyfikenhet samt jävla anamma. Det resulterade i att båtarna nu är i sjön utan vare sig kran eller kranbil och kostnaden blev mer eller mindre noll, zipp, zero.
Ja, ibland, eller allt som ofta är det härligt att omges av lika galna, experimentella och orädda personer som mig själv. Ja, för att förstå insatsen i pengar tjänade vi helt klart en och annan tusenlapp. Bild kommer på detta spektakel också framöver.

Hur som haver, det var en stor ryggsäck med sten och nu släppte och vi alla kunde andas ut. Nu kan vi på riktigt öppna säsong 2013 känns det som. NICE!!

Denna vecka är kort och innebär att man bara jobbar fyra dagar. Har man även varit smart och ta ledigt på fredag jobbar man ju bara tre. Själv har jag varit lite osmart så jag jobbar även fredag. Men ska å andra sidan vara ledig måndag. Men visst, det känns lite bananas att vara ledig så där mitt i veckan måste jag erkänna. Vi får väl se vad vi ska hitta på då. Antingen tar man sig en rejäl sovmorgon och sover bort halva dagen, eller skuttar man upp som vanligt och gör något nyttigt. Visst, det finns ju att göra, så som att städa förrådet, men jag får se hur det blir.

En som verkligen tar sovis är EG som nu befinner sig i oroligheternas Turkland. Nu drabbar kanske inte kravallerna turistorterna men man ska aldrig säga aldrig. Å andra sidan var jag i Thailand när rödskjortorna härjade som mest, men det såg jag inte röken av. Men det är väl så att för länder där turism står för en betydande del av landets BNP så försöker man nog sköta interna problem hyfsat diskret. Ja, förutom det som kallades för det Arabiska våren. Nu vet jag inte riktigt om det gick som det var tänkt för det är ju fortfarande ganska så oroligt på vissa håll och kanter. Man kan väl säga att vårkänslorna kom av sig lite. En sak är säker, den Arabiska våren drabbade exempelvis Egypten enormt gällande turism. Pyramiderna står öde och platser som Sharm El Shejk har ju inte direkt varit någon rusning till. Men var sak har sin tid så vi får se vad som händer.

Sveriges match mot Makaronien missade jag och det visade sig inte vara något att hänga i granen. På fredag är det dock allvar med VM-kval mot Österrike.
Min kära kollega Vicki kommer från Makaronien, eller tja, Makedonien som man bör säga. Vi frågade idag hur hon skulle lösa det hela, heja på Sverige eller Mackis. Vi kom fram till att enklast var om hon hade två flaggor, en svensk och och makedonsk. Vi får väl se hur hon löste det hela. För att strö lite extra salt i såren googlade vi Makaroniens landslag och vi fick fram lite fakta på en sidan som måste vara en av Wikipedias tunnaste faktasida. Med andra ord så är Makedonien ingen stormakt i den internationella fotbollen.

Jaja, det var måndagen den tredje juni det!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar