tisdag 25 juni 2013

Thank you for the music!

Hej Hopp!
Tro det eller ej men ikväll ska jag varken snickra, måla, coacha eller klippa gräs. Ikväll ska jag, hm tja säg det. Men det är man värd. Imorgon väntar dock sista träningen och som det nu ser ut kommer den att ske i ösregn. Nåja, man kan inte få allt här i världen.
På jobbet är det som vanligt full fart men jag tror inte man ska klaga. Förmodligen blir det nog så att jag och ett gäng kollegor kommer gasa på tills vi alla går in i väggen, får en stroke eller rent av kolavippar bumms pannkaka. Å andra sidan kan inte då komma och säga att man inte gav allt. (Ironi!!)

Men vad vore dock livet utan musik. Nästan alla sitter med någon form av hörlurar i öronen, även de som sitter på kontorsrum eller i öppna landskap. 99,9% lyssnar på Spotify, så även jag. Men dagen till ära har vi vår egna lilla trubadur på plats som kanske fick blodad tand under midsommar. Fast då sjöng man ju visserligen "små grodorna" och sådana grejer. Men det är ju å andra sidan ganska så passande.






Får mig förresten osökt att tänka på Troubadix, ni vet den stackars trubaduren som alla hatar i serien om Asterix. Fast jag tyckte att Kermit sjöng och spelade mycket bättre. I vissa länder är viss musik och texter totalt förbjudna. Censur kallas det och höjden av detta läste jag om igår. Tydligen har Uzbekistans regering förbjudit ett gäng artister och sångare från att framföra sina alster eftersom regeringen/regimen anser att deras verk är "meningslösa". Hm, jasså där ser man. Tänk om regimen bara visste hur mycket meningslös musik det finns world wide. Men den som gör musiken tycker nog att det inte alls är meningslöst, snarare tvärtom. Varför lyssnar man då på musik? Tja, bra fråga. Tror nog att om man frågade 1 miljon personer så skulle man få minst lika många svar. Man hade kanske rent av fått 2 miljoner svar då säkert samtliga tillfrågade skulle ha minst två saker om varför man lyssnar på musik.

Själv är jag näst intill allätare och mina listor på "Spotten" är djärvt varierande, minst sagt. Där finns allt från lugna barnvisor till det hårdaste som finns och där emellan ligger liksom ett spektra av det mesta. Men så är det med min musiksmak. Bred och varierande. Däremot har jag inget som helst till övers för opera eller cowboymusik. Har förresten även liten svårt för folkmusik....

Just det, på tal om kvällen. Jag bara MÅSTE städa förrådet nu. Efter att vi slitit ut grillen, alla utemöbler och hängmatta för ett tag sedan har det även tillkommit diverse saker. Dels ett litet hemligt snickeriprojekt, ett låda med profilkläder, nya elverktyg och lite annat smått och gott som nu trängs ihop med en kasse som egentligen ska till återvinningen. Har även ovanligt mycket målarfärg stående i förrådet nu också. Nu kan jag även meddela att jag tycker faktiskt inte det är jobbigt eller tråkigt att städa förrådet för alltid hittar man något kul som man inte trodde man hade kvar, eller så hittar man något som man absolut visste att man hade kvar men liksom inte vetat var. Nä, det hela beror faktiskt på ren och skär tidsbrist och det är egentligen ganska så illa. Men men, kan sätta som mål att innan Juni månad är slut ska även förrådet vara städat.

Dagens citat.
" Viljan att vinna måste vara mycket större än rädslan att förlora"

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar