onsdag 3 mars 2010

Är Sune Fyrkant ett Pucko på jakt efter sin identitet?

Öppnar jag kylskåpet hemma finner man bland annat 2 liter Pucko chokladmjölk. Ja, det var extrapris på det i affären och likaväl som man slabbar med O´boy kan man köra med pucko. Är typ samma effekt och smak. Gillade faktiskt reklamen man hade på reklampelarna för några år sedan, minns ni den? Hur som helst, den var ganska slående och inte desto mindre fyndig. Testen löd”- Det finns många puckon men bara ett original…” Ja, så löd texten och sedan var det en bild på den klassiska Puckon i en glasflaska. Själv har jag dock aldrig köpt en Pucko tillsammans med korv och mos. Tycker inte det smakar gott att svälja ner raggarballen och svängdörren med chokladmjölk. Men som vickning passar ett glas Pucko ganska bra.

I ett av veckans avsnitt av 2½ Men på tv3 hade man översatt Svampbob Fyrkant till…håll i er nu… Sune Fyrkant!!!! Va fan, hur kan man översätta Bob till Sune? Herregud, namnet Bob finns ju till och med i namnet oavsett om det är på svenska eller engelska. Spongebob Squarepants kan man bara inte få till Sune Fyrkant. Många dåliga översättningar har man ju sett men detta måste vara all time high!. Vore ju som att döpa om Kermit the Frog till grodan Knut eller nåt. Ja, jag säger då det, livet är ett äventyr.
Sune Fyrkant…SUCK!

Har remissat Volvon lite på jobbet och den får positivt betyg. Ingen bil man behöver skämmas för ute på parkeringen med andra ord.

Denna vecka har förflutit utan några som helst practical jokes om man bortser från min kollega Johans min när han kommer till jobbet imorgon. Men vi kunde inte låta bli. Annars har jag som sagt hållt mig i skinnet.....fingers crossed. Men samtidigt måste man unna sig lite skämt och tossigheter för att få den annars så grå vardagen att bli lite mer färgglad. Roligast var nog ändå när vi helt enkelt byggde en kopia av en annan kollega som hade semester. Ja, det blev liksom en docka i naturlig storlek och vi placerade honom på hans stol. Inte undra på att väktarna som gick nattronden mer eller mindre fick hjärtattack.

Men men, life goes on.

Ok, vi gjorde en annan sak också, vi skrev ut en stor bild på Charlotte Kalla då hon håller sin guldmedalj. Sedan klippte vi ut hennes kropp och satte på vår stora whiteboard och hängde istället en riktig medalj om halsen på henne. Dock inget OS-guld utan en sådan där tröstpris-medalj från Vårruset 1998 som en kvinnlig kollega gick/sprang/joggade sig till och som bara samlade damm. Men som sagt, nu efter 12 år så kom ju medaljen väl till hands. Den som spar han har.

Sune Fyrkant...det har jag grymt svårt att smälta faktiskt....

Att skicka ett Sushi-kit till någon som aldrig äter sushi eller skänka en mössa till någon som aldrig bär den, eller bjuda en nykter alkoholist på vin och öl måste vara något av det dummaste man kan göra. Så det tänker jag aldrig göra någonsin....fingers crossed...again.

Blev lite diskusion idag kring ett båtköp. Båten hade bra pris, fyller de behov vi har och det skulle egentligen bara till någon form av elektroniskt styrelsebeslut så skulle köpet så gott som vara i hamn. Men då vissa av oss hade falkögon och läste mellan raderna på den utanonnserade båten skulle det vara bättre att satsa pengarna på en annan båt. Vi har ju alla hört talas om Titanic. Har ni förresten tänkt på att det är ganska okej i nämna just Titanic i lite halvskojiga situationer inte minst då baserat på hennes öde. Det är ju inte lika poppis att skämta om Estonia. Konstigt, men det som hände den 14 april 1912 kanske är lite svårare att referera till. Alla ni som exempelvis sett Lasse Åbergs SOS Sällskapsresan har ju kanske sett att deras lilla motorbåt som sedemera fastar i en ubåt hette just Titanic. Att göra en liknande film idag och döpa den till Estonia är nog ganska så otänkbart. Ja, vi lever i en spännande värld den saken är säker.

Gillar fortfarande Bourne filmerna med Matt Damon i huvudrollen. Denna vecka har kanal 6 en Bourne-vecka och igår kunde vi se Bourne Identity då han ju får en total minneskollaps och jobbar som attan med att försöka få reda på vem han är. Helt klart sevärd igen trots att jag säkert sett den 6-7 gånger än så länge.
Kan förresten tipsa er om filmen Green Zero som har preimär snart. Även det med lite Bourne över sig och Matt Damon är med han också. Men det är en annan femma.

We´ll meet again!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar