fredag 5 mars 2010

Hatten av, mössa på!

Idag har det varit full fart och medan solen lyst utomhus har jag suttit inomhus och längtat…utomhus. Men nu är det snart helg och om det fina vädret håller i sig ska jag minsann vara ute en hel del. Men först av allt ska jag sova lite imorgon. Sömn har varit lite av en bristvara denna vecka av olika anledningar. Så det är dags att ladda batterierna lite känner jag.

Har tyvärr bränt mina chanser att skicka brev och paket anonymt verkar det som….attan också!

För er som inte vet så plockade jag ca 40 liter blåbär i somras. Dessa bär jag har jag sedan med jämna mellanrum givit bort till familj och vänner. Jag hade helt enkelt inte plats i frysen. Nu undrar ni kanske om jag är totalt dum i huvudet som plockar så mycket blåbär utan att själv äta dom. Well, jag kan väl bara säga att jag trivs där i skogen i min ensamhet och med min ”plockare”. Det är var förresten andra året i rad som jag gav mig ut i skog och mark för att ta del av naturens läckerheter. Inför kommande bärsäsong funderar jag på att utöka verksamheten och även ha lite bättre planering. Måste kanske även funder på något bättre sätt att rensa bären för det tog ju nästan längre tid än att plocka dom. Men grejen är den att man kan liksom inte låta bli när det är så mycket bär att blåbärsrisen mer eller mindre viker sig av dess tyngd. Så om det är någon som redan nu vill ha lite bär så är det bara att säga till.

Har ni förresten sett Extrem Överlevnad på Discovery med Bear Grylls? På svenska låter hans namn Bär Grills, på tal om bär liksom.

Ikväll ska vi käka hamburgare med en massa gott tillbehör. Det blir sallad, olika dressingar, os, stekt lök, champinjoner, och även bacon. MUMS!!! Är faktiskt helt okej att göra egna hamburgare när man själv kan bestämma alla tillbehör. Nästan som att ha ett eget gatukök där hemma faktiskt. Går ju även att fixa mos och pommes om man vill ha det till. Hm, usch, jag blir ju hungrig bara av att skriva det. Okej, det är ju oftast inte något fel på köpta hamburgare heller men på hemmaplan kan man ju som sagt experimentera bäst man vill. Sedan är det lite billigare också.


(Bild från Goggle)
Klarade faktiskt att inte få någon abstinens efter OS tack och lov. Häromdagen kunde man höra att enligt mätningar tittade i männen i snitt ca 21 timmar på OS medan kvinnorna snittade ca 19 timmar. Det var ganska bra siffror för alla ni som inte trodde att kvinnor ser sport på TV. Funderade lite och försökte räkna ut hur många timmar jag själv sett och jag kom faktiskt upp i över 20 timmar och såg jag bara det jag liksom ville se. Jag hoppade över skridskor, backhoppning, bob, konståkning och andra sporter som jag absolut inte har något intresse av. Att ändå komma upp i över 20 timmar tycker jag är ganska så okej inte minst med tanke på att Tre Kronor fick åka hem tidigare än vi kanske trott. Frågan är ju bara att när nu SVT satsade att sända 700 timmar från OS i Vancouver, hur kommer det då inte se ut 2012 i London? Ska dom dubbla det då och visa 1400 timmar kanske? Sommar-OS är ju trots allt ett mycket större event som vi ju alla vet.
Ja, den som lever får la se…

På återhörande!
Eken
P.S Sibyllalåten "Den underbara dagen du kommer hem" sjungs nu mer av Molly Sandén och inte av Andrea "Dea" Norberg. Kanske beror det på att Dea ville just...hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar