tisdag 9 mars 2010

Tiger MTV om Bamse?

Om ca en vecka sitter vi på planet till varmare breddgrader och det ska bli så skönt. Har man tur är all snö borta när vi kommer hem igen. Ja, för er som inte vet ska vi ner en sväng till Thailand för sol, bad och även umgås med gamla bekanta som haft förmånen att snickra ihop ett hus där nere. Ok, är ju lite långt att impulsåka till Thailand över en weekend bara för att man har hus där men man ska ju inte klaga.
En sak som jag funderat på är att besöka the temple of tigers. Ni har säkert sett historien om munkarna som har en massa tigrar hos sig. Ja om inte annat kanske ni sett inslagen på exempelvis Animal Planet. Utåt sett har tigrarna det bra och dom lever i lugn och ro och låter sig fotas av en si så där x-antal tusen turister i veckan. Men är det verkligen rätt? Har tigrarna det bra och är dom i sitt rätta element? Självklart inte! Man tror sig kunna säga att tigrarna är rejält drogade och att få en vild tiger att gång på gång bli klappad och fotad av turist efter turist följer liksom inte djungelns lag. Efter att ha forskat lite mer om detta ju mer kluven blir jag till att besöka denna tigerfarm. Visst, det är ju bra att tigrarna inte blir utrotade eller offer för tjuvjakt. Men skulle det i så fall inte vara bättre att avsätta ett enormt landområde där dom kunde leva precis som tigrar ska leva? Ja, lite av tigrarnas eget Jurassic Park. Hm, ja, det är lite svårt det där. Trots allt verkar det ju vara både mäktigt och lite mysigt att få klappa en så stor kissemiss.



(Bild från reseguiden.se)
På tal om värme så hedrade jag denna varma dag med att vägra vinterjacka och istället fara till jobbet i väst. Det kändes minsann som vår och jag tror att snön kan vara borta ganska fort om denna enorma värme på ca 3-5 plusgrader håller i sig. Brukar ju gå ganska så fort här nere i södra Sverige så med lite tur kommer snödropparna fram lagom till påsk. Inte för att jag tröttnat på snön men ibland känns faktiskt våren ganska så angenäm också, inte sant.

Först kom krabbfiskarna, sedan grabbarna som fiskade hummer och nu är det dags för att fiska svärdfisk....

Jag fattar inte vad som hände med MTV. Kanske är det Jackass fel. Men om man vill se coola musikvideos så ska man inte välja MTV konstigt nog. Nu är det istället hemmabas för allt från independentprogam, skate och till viss del även dokusåpor. Skumt och väldigt synd. Hur kul är det att följa en gravid 16 åring på just MTV av alla kanaler för att sedan se Hogan knows best, Nitro Circus, Viva la Bam eller varför inte pimp my ride. Det enda som jag kan tycka är ok är att slötitta på Cribs där kända och även mindre kända personer visar upp sina glassiga hem. Men musiken är så gott som död på denna klassiska musikkanal.
Förresten, varför måste alla visa upp vad dom har i kylskåpet på Cribs?????

Finns en tjej som är 15 år och har siktet inställt på att bli rik och berömd fotomodell. Om det nu skulle gå hela vägen och om tjejens mamma inte håller tillbaka det hela allt för mycket så glöm då för all del inte var ni läste om denna tjej först. Japp, Ekens hörna så klart....

Efter att idag firat "lilla" systers 30 årsdag känner jag mig bara slö. För mycket mat, lagom att dricka och lek med systerson sätter sina spår. Vi kollade förresten på Bamse. Denna björn och hans polare känns ganska så tidlösa. Det är ganska kul för musiken är muppig, Lille Skutt måste nog vara den fegaste varelse på denna jord och Skalman den slöaste. Kvaliteten på tecknandet är ju heller inte riktigt i stil med Pixar men Bamse behåller trots allt sin charm. Men nu har jag fått min dos av Bamse så det räcker för lång tid framöver känns det som.

Nä, dags att vara lite nyttig och låta soffan få ta hand om min sargade kropp ett tag. Det är jag värd!

Eder Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar