onsdag 10 mars 2010

P.S Sista Sommaren

Ibland kan man fundera på varför saker och ting är som dom är, eller inte som dom borde vara. Idag funderade jag på varför inte låste till soprummet fungerade. Jag ska väl inte behöva buffra mina hushållsopor bara för att jag inte kommer in i vårt separata sop och miljöhus? Det var fundering nummer ett. Min andra fundering är varför minsta lilla solstråle känns som om våren är på väg. Alla vet ju att våren inte kommer och inte heller ska komma riktigt än. Det är ju först på Valborg vi både sjunger och eldar för att fira våren och dess ankomst. Kanske är vi så jäkla trötta på all snö att vi liksom mer eller mindre lever på hoppet nu. Sol är lika med vår liksom. Om allt går som det ska kommer jag själv att sjunga in våren norr om polcirkeln och ironiskt nog lär det vara hur mycket snö som helst kvar då. Men jag har blivit lovad både eld, skönsång (?) och en massa grönsaker...typ.

Undrar om Jihad Jane är släkt med Bagdad Bob?

Johan och Aslan är förresten nästan lika långa till växten. Med tanke på att den ena är en kille på 2.5 år och den andra är ett gosedjur/maskot så kan man lugnt säga att Aslan är ganska så stor för att vara just ett gosedjur. Johan som är mycket för just gosedjur tog med sig Aslan och satte sig vid tv:n och kikade på Bamse. En mer detaljerad resumé om just Bamse går att läsa i ett av mina tidigare inlägg.

Jobbflirtar är mer vanligt än man tror och även ganska så sanningsenligt. Flirtar på jobbet brukar alltid bli jobbiga...

Idag kunde man i lokalpressen läsa om hur två stolta föräldrar önskade sonen Sirius välkommen till världen. Detsamma gjorde även storebror Atlas. Hm, kan ju bli spännande att se vad ett eventuellt tredje barn kan komma att heta.... Cosmos eller Merkurius kanske? Måste vara ganska så ovanligt trots allt att heta Sirius. Förmodligen får han tids nog smeknamnet Sirre eller Usse. Men det är en senare fråga.

Från Sirre till slirre. Slirre är slang för slips och det var en kompis som kom på det en gång när vi skulle på samma jobbmöte. "Va, har du slirre på dig, fan det kanske man skulle ha." Jo, han var den enda som inte hade slirre den dagen och jag tror att han tyckte det var lite beklämmande faktiskt. Att dock sätta nickname på något så enkelt som slips, ja det kan tyckas vara lite overkill men själv brukar jag sätta smeknamn till det mesta. Min ex-fru och jag var nog experter på att sätta nya ord på det mesta faktiskt. Ja, vi hade nästan som en egen liten vokabulär och än idag används orden då och då. Nedan följer ett litet smakprov...

Duscha-Durra
Frukost-Frulle
Sova middag-Turba
Lunch-Lurre
Diskmaskin-Starta dirren
Citygross-CG
Fult-Muppigt

Ja, så där höll det på och detta var bara sju av ca fem tusen olika ord och fraser som vi körde med dag som natt. Fråga mig inte varför men vi fick väl dille på att döpa om även de enklaste ord och fraser bara för att det skulle vara så. Skumt...men till viss del stimulerande.

Hm, på måndag kväll ska vi skjuta luftgevär med jobbet som tack för att vi sponsrar skytteklubben. Själv kan jag tyvärr inte vara med för jag ska sitta i ett annat sponsormöte, dock utan luftgevär. Synd, men ibland blir det så. Man kan bara vara på ett ställe samtidigt.

Idag känns det förresten även som om jag bara legat hela dagen. Jag har lega i min stol på jobbet, legat på soffan när jag kom hem, och slutligen legat en sväng på sängen då jag insöp ytterligare några kapitel i min spännande bok. Men nu ska jag nog lägga mig på riktigt efter att ha tränat på det hela dagen.

Natti natti
Eken

P.S Ja, PS Sista sommaren, minns ni den filmen? En kärlekshistoria som utspelade sig på ett somrigt Gotland och där gruppen Trance Dance stod för soundtracket. Det var tider det. Minns ni förresten även filmen Inga kan älska som vi? Hm, ja detta ljuva 80-tal....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar