tisdag 2 mars 2010

En lagom sjuk byggare Bob

Det är lite kul att vi bor i landet lagom. Ju mer lagom man är desto bättre passar man in. Vet att det skrivits mycket om just detta fenomen och många påpekar att just ordet lagom inte finns någon annanstans än just i Sverige och det stämmer säkert. Skulle man inte vara lagom så sticker man ut. Är man mer än lagom så blir folk avundsjuka och är man en bit under lagom så ses man som knäpp eller mindre bevandrad. Så lagom är bäst som det brukar heta. Tyvärr nöjer sig dock det flesta att vara just så där trista och lagom. Tack och lov har vi ju folk som inte nöjer sig med det utan vill gå sina egna vägar och sticka ut över mängden. Skulle alla vara lagom hade vi ju naturligtvis även kunnat glömma allt vad OS-medaljer heter. Att vinna OS-guld är ju definitivt inget lagom.
Men resten av oss som likt förbannat är så där prydligt lagom applåderar så klart framgång men bra lagom. Vi vet ju att det kommer en morgondag också så därför firar vi bara just lagom.
Hurra för lagom!

Ikväll är det Mästarnas mästare igen efter drygt tre veckors uppehåll.

Hm, har ni tänkte på att det finns stället i landet som nästan alltid dyker upp när det är skärpt kontroll av tv--licensen. Städer som Vagnhärard, Surahammar, Katrineholm och varför inte Sjuhärard brukar alltid finnas med då. Fråga mig inte varför men antingen är folket i just de städerna usla på att betala tv-licensen eller så har man undermedvetet försökt att få resten av landet att få upp ögonen för dessa små metropoler. Är det så kan man ju även använda det i syfte att locka turister till orten. Men men, lite skumt är det allt tycker jag.

Nya Karolinska Sjukhuset i Solna kommer när första spadtaget tas vara landets historiskt sett största lokalbygge. Ca 335.000 kvadratmeter ska byggas och tanken är att allt ska vara klart runt 2015. Problemet är bara att väldigt få vill bygga det. Japp, det är sant och en av orsakerna är enligt DI att den som bygger det även kommer att behöva stå för driften i 25år. Det är en helt ny företeelse i Sverige men tydligen ganska vanlig i andra länder. Lite snabb räkning i skallen säger mig att driftkostnaden på ett toppmodernt sjukhus på över en kvarts miljon kvadrar självklart kommer att kosta en rejäl slant i drift. Av de tre stora svenska byggbolag som skulle kunna hantera denna typ av bygge har två redan vänligt med bestämt tackat nej. Att byggbolaget ska stå för driften kan dock ha en viss positiv effekt, nämligen att risken för att byggfusk och annat trams mer eller mindre kommer minimeras. Ja, det är förhoppningen i alla fall så byggherrarna ska slippa få smaka på egen medicin så att säga.
Hm, ja det kan bli spännande att när men inte minst om det nya Karolinska kommer att bli verklighet och inte minst vem som kommer att ta första spadtaget.

Nä, nu är det dags att sola vidare i det härliga och soliga vintervädret. Ja, det är sant, det är faktiskt ett kanonfint väder idag.

Hälsar
The Oak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar