söndag 14 mars 2010

Månskensbonde i solsken

Det var som väntat en salig blandning av får och lamm. Några nyfikna, andra lite mer reserverade. Konstigt nog var dom flesta ganska så tysta men det kanske beror på att dom hade munnarna fulla med hö.

Min karriär som månskensbonde gick väl så där men denna lilla krabat kom bra överrens med att jag kikade lite på honom på närmare håll. Parallellen till att hålla en hundvalp är ganska så lik både gällande vikt och mått.

Hur som helst, en som tog det hela med rå var Alice. Hon har vallat färdigt och lullar mest omkring på gården och kollar läget. Men oavsätt ålder så älskar alla hundar att bl kliade bakom öronen, så även Alice. Hennes två kompisar fick vara kvar i hundgården och dom tränas för fullt just nu för att kunna valla fåren på bästa möjliga sätt. Är man Border Collie så är man och då är ju fårvallning det bästa som finns.


Kände förresten att jag saknade dessa fyrbenta vänner en hel del och kanske kanske skaffar jag mig hund igen den dagen jag bli pensionär. Men för att i så fall ta det säkra före det osäkra ska jag nog ha en hund som också är pensionär.
Kan dock meddela att det är jobbigt att vara månskensbonde och nu vill jag nog bara sova. Kläderna måste dock tvättas lite för dom luktar....hm...djur. Hästen Caramba stod hela tiden i hagen och glodde på oss och undrade säkert vad vi håll på med. Men efter ett tag gav hon upp och lunkade iväg för att mumsa på lite hö istället. Ja, djur kan verkligen vara livsnjutare den saken är säker.
På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar