tisdag 21 juni 2011

Banansegling och nostalgidricka!

Hello everybody allihopa!




Tre tjejer och en kille på böljan den blå. Så kan man beskriva ovan. Två båtar med olika besättningar fick sig en liten smärre chock då man insåg att vinden friskade i på väg hem sedan. Det var nästan skräck som lyste i ögonen men tjejerna klarade det galant. Annars kan ju steget från jolle till skrovbåt vara ganska så stort. Men det är väl som med att lära sig cykla, dvs har man en gång lärt sig så sitter det där sedan. Kul även att se hur man även lyckades samarbeta så bra och fördela upp de olika uppgifterna ombord. Att det är finsk nationalitetsbeteckning i seglet spelade nog inte så stor roll en dag som denna.

Tjejerna seglade även i torrdräkter något som killarna inte gjorde.... Det var ett mycket klokt val av tjejerna med facit hand och båt i hamn.


Annars rullar det på as usual. Har nu lite tid över igen men ska snart på min dagliga fruktrunda. Denna gång ska jag köpa lite mer äpplen än bananer. Yes, we have no bananas today.

Sedan kan man go bananas när saker och ting inte riktigt funkar som det ska. Men idag har det gått bra så åter igen, no bananas today.


Börjar förresten vänja mig vid frisk luft nu. Igår var jag ju sjukt trött men idag har jag känt mig hyfsat pigg. Så i slutet av veckan är jag kanske rena rama vitaminsprutan. Tänk vad mycket man gå miste om egentligen bara av att sitta inne och snurra på en kontorstol. Fattas kanske bara att man blir dödssjuk sedan med världens förkylning. DÅ kommer jag definitivt go bananas.

Förresten, skumt, men apor gillar banan, en rävar gillar höns, hundar älskar korv och katter vill ha fisk och björnen älskar honung. Myt eller sanning?

Men nästa gång jag besöker aporna i en djurpark ska jag ändå säga Yes, I have no bananas today. Brukar ju även stå att man inte får mata djuren i buren....


Nu väntar annars mer vardagliga sysslor. Måste köra en tvätt och dammsuga köket. Jag tillhör kanske få av landets ca 2 miljoner singelhushåll som faktiskt har bra koll på vilken modell dammsugarpåsar man ska använda. Jag kan även byta påse själv och behöver inte mecka som e jag känner som efter en tömning faktiskt sydde ihop påsen igen....hm... Ja, alla sätt är ju bra utom dom dåliga.


Av någon anledning händer det att vid surrande med Usse blir det alltid en hel del nostalgi. Men det är bara att inse fakta. Guntrum Riesling, Liebfraumilch och Black Tower är klassiker trots att det med dagens mått smakar beskt vatten som man kunde bli full på. Men det kanske var det sista som var mest relevant i sammanhanget. Priset var ju inte speciellt högt heller.

Minns ni förresten sången " En väv utav legender", från jullovs-tv anno typ 1985? Även det har avhandlats under dessa olika nostalgitrippar. På tal om inget speciellt liksom....

(Usse kanske skulle döpas om till Ussan, det är ju trots allt en tjej....)


Nä, nu väntar som sagt lite mer hushållsnära tjänster för ser det för stökigt ut kommer jag defenitivt go bananas.


På återhörande!

Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar