torsdag 23 juni 2011

En midsommarnattsdröm....(långt ord)

Japp, så var denna tripp på sjön över för denna gång. Känns alltid lite vemodigt att ta farväl av alla seglare och tränare för att ses först till hösten. Men alla verkar vara nöjda och glada och förhoppningsvis blir det en hel del segling på egen hand under sommaren i sommarstugor och torp.....förutsatt att dessa ligger vid eller i närheten av vatten.
Själv har jag parkerat Gummi-Tarzan, hängt upp flytväst och lagt stövlarna på tork. Fast det var Anna som blötte ner dom, inte jag. Men lånar man ut får man skylla sig själv.



Jaha, annars är det midsommarbestyr som styr. Jag är färdighandlad och ska i år fira i lugn och ro med grill, trevligt umgänge och gräsklippning. Men är bara vädret bra kommer resten att bli bra också.

Har precis haft en sill-provning där vi gått igenom allt från vanlig matjesill till fransk löksill. Att det skiljer i både pris och kvalitet inser man ganska så tydligt. Dock segrade ABBA även i år så det fick det bli.

Nubbe provade vi inte utan man måste ju spara det godaste till sist.....

"April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill.....en gång till....om du bara sitter still..."


Kan förresten säga att ni ska nog ta det försiktigt i trafiken. Stor trafikhelg kan bli cirkus. Under årets fem första månader 2010 dog 85 personer. Under samma period i år, dvs 2011 dog 113 personer. Så någon nollvision känns tyvärr ganska avlägsen just nu trots mitträcken och poliskontroller.


På tal om bilar så blev de 25 påsar med Ahlgrens bilar uppskattade. Inte konstigt att Ahlgrens bilar är Sveriges mest sålda bil alla kategorier. Och för er som minns den gamla bioreklamen så finns det ju bara ett sätt att stoppa dom.... i munnen!


Hur som helst, glöm nu inte plocka sju sortes blommor och hoppa över sju gärdsgårdar innan ni går och lägger er imorgon. Vem vet, kanske slår drömmen in....om ni drömmer något alls vill säga.

Själv vet jag redan vem jag kommer drömma om......*blink blink vatten hink*

Hm, undrar om drömmen dock blir besvarad. Men det hänger kanske på blommor och gärdsgårdar....


Måste erkänna att jag gillar Big Bang Theory mer och mer. Hur sjukt som helst, men hur kul som helst och inte minst hur "skönt att inte behöva tänka"-program som helst.


Nä, dags att återgå till verkligheten lite. Bilen ska tankas, alkoholen kylas och seglarskägget rakas....


Trevlig midsommar!

Eken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar