tisdag 14 juni 2011

En midsommarnattsdröm och en trasig hängmatta!

Hej igen!

Solen envisas med att skina men temperaturen har varit lite mer återhållsam. Om det är ett gott eller ont tecken till den stundande semestern vet jag inte men vi får väl se.

Det har varit mycket prat om ålder den senaste tiden på olika sätt och vis. Jag har haft vänner som fyllt år och har en liten kille som fyller 4 om några veckor. Vad är ålder egentligen och vad är det värt? Tja, då jag själv närmar mig ännu mer 30 plus än vad jag är så kan det kännas ite olustigt att än idag få visa leg när man ska handla....folköl i ICA-butiken.
Men det tar jag dock som en komplimang.
Man är ju inte äldre än vad man gör sig brukar man säga och det ligger säkert ganska mycket i det. Folk som är 45 kan till sätt och sinne kännas som 35 men så finns det ju dom som känns som 65. Ganska fascinerade faktiskt.
Ja, själv växer jag nog aldrig upp och tur är väl det. Att ha ett väl utvecklat och fungerande barnasinne är ett tecken på mognad...haha

Om drygt en och en halv vecka inträffar något av det svenskaste som finns, nämligen Midsommar. Denna högtid med krans i håret och dans kring en blomsterklädd pinne skulle nog inte många av oss vilja vara utan. Före dansen, eller efter, vankas det sill, nypotatis och så den självklara nubben. För inte kan man fira Midsommar utan nubbe.....eller?
Nu var det länge sedan jag plockade sju sorters blommor och la under kudden och vissa Midsomrar hade man ju typ inte ens någon riktig kudde. Jag är lite osäkert men man kanske även skulle hoppa över gärdsgårar också...eller kanske stenmurar för att drömmen skulle så in. Förr i tiden kanske det var enklare att drömmande somna in på kvällen än idag då de flesta kanske mer eller mindre däckar in i en ganska så drömlös sömn.
Fylledrömmar brukar ju inte alltid slå in om man säger så och tur är väl det.

Nä, själv ska jag förmodligen sitta långt ute i Skärgården, lyssna till måsar, sorlet från gästhamnen och vattnet som slåt mot klipporna. Det räcker liksom....

Kan nämnas att Shakespeares pjäs "En midsommarnattsdröm" egentligen mer är en mardröm. Men dom hade kanske fel blommar där under kudden....

Helgen närmar sig med stormsteg och det blir lite olika "projekt" och även ett trevligt, as usual. Sedan ska helgen även ägnas åt vila samt planering då jag ger mig ut på lite varierande äventyr kommande vecka. Ska bara dansa lite anti-regndans innan så kommer det blir en kanonvecka med sol, vind och vita segel.

På jobbet är det annars ganska så ordinärt. Det som är nytt är att 3 av 4 män på vår inköpsavdelning fått alias döpta efter Svamp Bob. Vi har alltså Svamp Bob himself som till och med förärats med ett smeknamn på smeknanet, Svarre. Sedan har vi Patrick och sist men inte minst Bläckvard. Bläckvard är ingen mindre än jag själv av någon underlig anledning.
Men så är det...på tal om barnasinne...

Hängmattan på altanen blev ett fiasko. Efter att ha njutit i sammanlagt 10 timmar vid olika tillfällen som gick det hål i den och jag ramlade ner på marken. Så nu vet ni det. Hängmattan ligger i soporna och jag ligger på soffan.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar