måndag 7 oktober 2013

På ondag är det slirre igen!

Hej hej!

Imorgon har jag ett lite udda schema. Så här ser det ut:
8-17 Jobba
17:20 Hämta Hanna
17:30 Köra den samma till Willy´s eller Citygross
18:15 Dumpa av samma person för andligt möte
19:00 och framåt ska jag fylla min lilla lastbil med råspånt. Ja det låter sjukt men bildbevis kommer.
21:00 Hämta människan ovan för hemfärd. Dock inte med min lilla lastbil.
21:30 Då kan jag äntligen ta kväll.

Ja, så kan en vanlig tisdag se ut, i alla fall på papper. Nu undrar ni kanske varför jag skrev detta. Tja, jag har ingen aning men tänkte att jag kunde börja inlägget lite konstigt för en gångs skull.

Måndagen blev som en ganska så vanlig dag ändå förutom att jag blivit jagad av en säljare varannan timma. Nu har jag kanske inte löst hela hans problem men jag hoppas ha lösningen i mailen imorgon bitti. Kan bli spännande för har jag inte det kommer han hota med allt han har är jag rädd. Det finfina i kråksången är dock att den situation vi hamnat i faktiskt inte är vårt fel. Men men, detta kan bli spännande faktiskt. Samtidigt gör jag ju självklart allt som står i min makt att lösa det hela. Men det är trots allt ganska nice när man har konkreta bevis på att den uppkomna muppsoppan inte beror på mig eller mina kollegor.

Annars flög dagen fram och rätt som det var hade EG gått hem (som vanligt lite efter lunch) och någon timma senare började solen gå ner utanför mitt fönster. Ärligt talat är det ganska skönt med sådana dagar när man i princip knappt vet vad man gör utan rätt som det är ska man gå hem. Väl hemma passade jag på att snygga till det lite igen. Så nu har jag sugit lite damm, tömt diskmaskinen och städat badrummet. Inte illa för att vara en måndag. Så imorgon när H ramlar in luktar hela hemmet en svag nyans av citron. Friskt och fräscht så man blir tårögd. Hm, tårögd blir jag även när jag tittar på min vardagsrumsmatta, men det beror inte på att den luktar citron. Nä, den börjar rent av se jävligt äcklig ut. Helmer gjorde ju sina avtryck och att ha en vit matta är det sämsta tänkbara. Glömde faktiskt helt att titta på just mattor där på IKEA men jag måste nog göra det nästa gång jag åker dit. Denna gång blir det i så fall en grå matta. Vitt är totalt uteslutet. Vet heller inte om det går att tvätta mattan men att lämna in den på någon kemtvätt kostar nog minst lika mycket som att köpa en ny känns det som. Jaja, det löser sig nog.

Tårögd kan man även bli om man tänker på Öster och deras sista matcher. Just nu pekar ganska så mycket på att det bli Superettan nästa. För er som tror att den divisionen blir en enkel match för ÖIF bör nog tänka om. Tidigare på säsongen skrev färgade journalister surt att publiken minsann svek laget nu när man trots allt spelade i Allsvenskan. Men med facit i hand är det nog trots allt så att laget svikit publiken. Att förlora med 1-4 mot Gefle hemma talar sitt tydliga språk. Har man i allsvenska att göra då? Tja, det är frågan. Samtidigt spelade Syrianska inför ca 500 personer mot Elfsborg. Ja, ni läste rätt, ca 500 personer i en match i högsta serien vi har i vårt land och i en match där fjolårets svenska mästare spelade. Hm, det kommer faktiskt fler personer när Östers damlag spelar eller när det är derby här i bygden i division 4 och 5. Typ Alvesta mot Växjö Norra eller liknande. Ja, det finns nog en hel del att fundera på hos en och annan inom elitfotbollen.
LDB Malmö tog dock ett jättekliv mot SM-guldet. Segern igår mot KIF Örebro kände ganska väntad. Ni ska det nog mycket till om inte guldet trots allt hamnar hos LDB. Även MFF verkar få ta guld i år så det kan ju faktiskt bli ett sjukt firande nere i Malmö om några veckor.

I reklamen sägs det att Kalles Kaviar har en väldigt svensk smak. Det stämmer nog. Och till den kategorin hör nog även en burk surströmming...

På onsdag är det dags för slirre, ni vet onsdagslirre. Då ska man bära slips på jobbet. Vi startade detta i våras. Uppslutningen har dock varit svag och det är mer eller mindre bara jag och en till kollega som kommer med slirre. Men vi skäms inte för oss utan vi kämpar på till andra kollegors förtjusning. Men det vore ju faktiskt trevlig om även dom också kunde snöra på sig en slirre då och då. Ja, i alla fall varje onsdag.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar