måndag 20 januari 2014

Att bygga en plogbil

Hejsan på er..san!

Så var även denna helg till ända. Fort gick det men ack så effektiv. Jag har blivit klar med en hel del grejer som jag planerat och det har även blivit lite tid över för vila och andra icke så viktiga saker. Det har dock inte hindrat mig från att även jobba några timmar också. Men sammanfattar jag helgen så har den varit bra men kall. Ja, det har varit både blåsigt och minusgrader hela helgen men jag har dock mestadels varit inomhus.

Mitt filande och slipande på modellerna har också hunnits med. Just nu tillverkas en sidoplog till lastbilen. Just nu är det endast en prototyp men snart har jag nu ett färdigt koncept klart. På bilden ser det dock ganska sjukt ut men det är som sagt en prototyp och längden samt layouten ska självklart också korrigeras innan det blir helt klart.
Som ni ser jobbar jag vidare på ett chassi från Volvo men än är det inte hugget i sten om det faktiskt blir så. Ett annat alternativ är helt enkelt att göra både front och sidoplog anpassat för både Volvo och Scania-chassin. Det innebär dock en hel del merjobb, något som jag just nu är lite så där tveksam till. Men med en Scania ser spektaklet, eller ekipaget ut så här.
Ja, det är inte lätt att bestämma sig. Men prioriteringen nu är att göra plogen på sidan klar. Den ska klippas till, lackas och sedan målas. Sedan ska fästet på själva lastbilen fixas till och eftersom sidorna är olika utformade på Volvon också Scanian blir det som sagt en utmaning OM jag väljer att försöka anpassa det plogarna till båda bilarna. Hm, men kanske är det en sådan utmaning man behöver mörka vinterkvällar. Well, den som lever får se.
Del två i denna etta projekt är att bygga ett saltaggregat som ska stå på flaket. Ni har nog alla sett ett sådan aggregat på plogbilarna så vidare förklaring känns överflödig. Det har dock visat sig bli det enklaste av allt. Flaket är redan klar och jag har en bra mall till själva aggregatet också. Så det borde inte ta många timmar att fixa till....hoppas jag.

Just det, idag var jag även och pantade burkar och flaskor. Det var nog tur det eftersom jag fick ut 158kr i pantpengar. Då kan ni ju själva räkna ut att det var en och annan burk/flaska. För att fira detta köpte jag 4 flaskor läsk. Men det är faktiskt för att ta med mig imorgon på mötet. Personligen dricker jag inte så mycket läsk utan jag håller mig till vatten...på flaska...med bubblor i.

Nä, dags att ta tillvara på helgen sista timmar innan det åter är dags för en hård arbetsvecka. Även denna vecka kommer innehålla långa dagar då man är borta från hemmet 14-15 timmar per dag. Men samtidigt är det jävligt skönt när man väl sätter nyckeln i dörren och vet att man kan lämna just den dagen till ända. Men men, that´s life right now.

På återhörande!
Eken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar