torsdag 16 januari 2014

Volvo eller Scania...?

Tjena mors!

Snart helgen igen, bara en arbetsdag kvar. Hela förmiddag kommer dock att gå åt till olika typer av möten och sedan vankas det lunch, dagen till ära schnitzel med stekt potatis och gröna ärtor...tror jag det var. Men men, skit samma. Det jag vill ha sagt är att förmiddagen kommer gå i ett rasande tempo, något som i sig känns ganska skönt. Sedan är det ju bara några timmar kvar till stundande helg. Planerna är varierande men ska försöka packa ner hela min utebelysning som i veckan legat "på tork" i ena hörnet av vardagsrummet. Ska försöka tänka ut någon smart grej detta år så jag slipper packa upp ett ormbo av sladdar nästa jul. Men jag tror jag vet hur det ska lösas.

Igår ägnade jag hela kvällen åt att bygga modeller och vips var den kvällen över. Har en tendens att helt glömma bort tiden när jag väl tar tag i något...kul. Så vad blev då resultatet, jo en snöplog samt ett sopaggregat som passar samtliga av mina maskiner. Resultatet blev över förväntan måste jag erkänna. Så i avsaknad av riktig snö får jag låtsas och istället "leka" att jag är ute i snösvängen.
Ja som ni ser passar dessa grejer båda modellerna och vice versa. Så nu är det bara att ge sig ut och ploga och sopa bästa man vill. Jag har dock ett ytterligare projekt och det är att anpassa plogen till en lastbil också. Den nöten är inte riktigt knäckt än och jag ska även fixa till plogen på sidan av lastbilen. Sist men inte minst ska jag modifiera en gammal tank så att det ska se ut som en balja för salt. När det väl är klart så har jag en komplett lastbil med plogutrustning. Bilden nedan är enbart en prototyp, har nämligen inte bestämt om jag ska ha en Volvo-chassi eller om jag ska ta ett Scania-chassi. Ja ack vilka bekymmer...haha Men just nu lutar det faktiskt år att det kan komma bli Scanian trots allt. Men vi får se..
Ja, nu undrar kanske vissa av er varför jag gör detta? Tja, vissa samlar på frimärken, andra jagar, stickar eller bakar. Jag bygger modeller i skala 1:50, så sköt dig själv och skit i andra liksom. Ärligt talat finns det inget mer avkopplande än att komma hem från jobbet och få låta fantasin ens kreaktiva sida få jobba lite. Man får bara passa sig så man inte bli hög av limmet, det luktar ganska starkt kan jag meddela men har ju samtidigt en sådan där "god" limdoft. Jag kan faktiskt förstå att vissa har som intresse att sniffa lim, men det är dock inget jag gör frivilligt. Ser det med som en arbetsskada i få fall. Well, sådana här projekt är faktiskt perfekt att ha på denna tid av året då man ändå inte gärna är utomhus och snickrar eller målar.

Hur som haver barnen kär, nu ska jag göra något annat. Men ikväll ska jag dock inte bygga modeller utan man behöver vila lite från det också tills det är dags att göra nästa punktinsats. Måste som jag skrev även fundera lite på vilket chassi jag ska välja. Oavsett kommer det bli ett svenskt lastbilsmärke för något annat duger inte!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar