fredag 17 januari 2014

Ett komma ihåg något man bör minnas.

Hej!

Så var det helg igen och min helg började med att direkt efter jobbet fara till en gammal kompis på middag. Skönt att inte behöva laga mat och det var även skönt att få lite "värmande dryck" i kroppen eftersom det var ganska kallt att ta sig hem. Som tur är bor vi inte så långt ifrån varandra och imorgon måste jag traska tillbaka och hämta mitt fordon. Men nu är det faktiskt lite vinter även här. Ett lite täcke av snö ligger på marken men det är tillräckligt för att det ska vara vitt. Tempen är runt minus 1-2 grader men det känns kallare eftersom det blåser som fan. Men nu är i alla fall vintern när på gott och ont kan väl tilläggas. Men just nu är jag glad så länge det inte regnar. Känns som om vi fått nog av regn denna höst och vinter.

Ja, nu är det som sagt helg och jag har en hel del småsaker som jag ska göra eller komma ihåg. Det känns faktiskt på gränsen till att jag ska komma ihåg allt så jag har faktiskt skrivit små lappar. Det brukar jag inte göra. Parallellt har jag skrivit in allt elektroniskt också i mobben med påminnelse pip. Men men, det är väl så här att bli gammal. Nu brukar ju inte minnet svika mig men vissa saker nu i helgen får jag bara inte missa eller glömma. För det första ska jag jobba lite imorgon, det kommer jag dock inte glömma. Sedan ska jag plocka fram lite profilkläder till BCT-mötet vi ska ha på måndag. Det kan jag glömma, men har lapp och pip för detta. Ska även ha med mig dryck till mötet men det hoppas jag inte att jag kommer glömma men det står på samma lapp och pip som kläderna.
På söndag har jag ett bud på reservdelar till lite modeller. Det är något jag absolut är rädd att glömma så till det har jag en stor lapp och tre pip. När jag väl får lite tid över ska jag även revidera en massa dokument som sedan ska lämnas över till min efterträdare i seglingen. Det har jag dock dragit lite på så det har jag varken skrivit lapp eller lagt in pip för. Däremot måste det vara klart runt den 9:e februari och jag vet, det är långt kvar men icke att förglömma far jag ju iväg utomlands snart och kommer hem den 7:e. Det så det kan i värsta fall bli ont om tid hur konstig det än låter. Men men, det löser sig säkert.

Nästa helg ser liknande ut ser jag redan nu. Har även då en massa småsaker att fixa men lika bra att ta tag i det. Veckan emellan lär väl gå lika fort som denna gjort. Konstigt att fenomenet med att man bara kommer ihåg måndagen och vips är det fredag, verkar hålla i sig. Jag har visserligen inte klurat ut om det är ett bra fenomen eller ett dåligt sådant. Å andra sidan är det ju inget man direkt kan påverka. Men vintern går ju lite snabbare och vips blir det vår.

På tal om fenomen fastnade jag för en lite konstig dokumentär på Kunskapskanalen om djur som bara för hux flux. Hundratusentals fiskar, tusentals fåglar som ramlat ner från skyn och 200 valar som strandade på Nya Zeeland bara så där. Jag tänkte inte gå in på själva orsakerna men jag kan nämna att man undersökte allt från omen, övernaturliga saker, Guds straff, rymdvarelser, religiösa saker och även att det var ett tecken på att domedagen trots allt är nära förestående. Ja, hela programmet var superspännande men till vissa saker fanns det en naturlig förklaring samtidigt som det trots allt kände ganska så onaturligt. Det som gjorde det hela så uppmärksammat var ju att detta skedde samtidigt. Jaja, det är mycket man inte förstår här i världen.

Just det, ska ta tag i tvätten nu med....pip.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar