måndag 6 januari 2014

En lastbil och ett gäng sopor.

Hej hopp!

Ännu en lugn och skön dag med lite plockande här hemma. Nu börjar jag få ordning även på hemmet och det känns skönt. Har ju legat lite efter med det minst sagt. Har gått i skyttetrafik mellan hemmet och soprummet men ack så mycket skit jag blivit av med, skönt! Har även en mindre liten lagerhylla över men den funderar jag på att skänka till klubben. Vi har ju ett förråd där den kan stå så slipper vi har oljor och diverse verktyg stående på golvet.
Idag blev jag väckt av ett sms från Blomman med korta texten "Sover du?". Det gjorde jag så jag svarade ja, och så somnade jag om en timma igen. Men annars har det varit skönt att vakna utan någon väckarklocka. Problemet är väl att man är så utvilad nu att det blir problem att somna ikväll. Men skulle det krisa får jag väl vara uppe hela natten för att liksom vända tillbaka dygnet. Jaja, det löser sig.

Har även filat lite på mitt nya projekt. Inte helt enkelt men har kommit lite på vägen. Är en hel del pilljobb vilket innebär mycket jobbade med pincett, små penslar och maskeringstejp m.m. Men tro mig, det kommer bli finfint när allt är klart. Är faktiskt skönt att pyssla med lite modeller när man vill slappna av.
Nu har jag ju även skaffat lite extra utrymme för alla mina modeller. Så tanken är att de som är "fina" ska kunna stå för allmän beskådning i ett av mina vitrinskåp. Nu tror jag ju inte att någon kommer bli direkt imponerad men det handlar mer om att få bättre plats själv. Lådan där alla modeller står just nu är så tung att den bågnar. Så innan det sker en katastrof måste modellerna flyttas. Men allt sådan är som sagt på gång.

Jaha, det blev inget guld till grabbarna men ett silver är ju inte fy skam. Men som man alltid säger, silvret är ju trots allt ett förlorat guld. Nästa år kommer VM att gå i Kanada, snacka om tryck på läktarna!

Ja nu är julen och alla dess helgen över på riktigt kan man säga. Tror att vi kommer vara full styra på jobbet och det blir skönt. Har ju varit ett jäkla pusslande med personalen under hela jul/nyår men nu ska det bli ordning på torpet. Själv har jag en ganska späckad agenda ( som vanligt ) och jag är säker på att denna 4-dagars vecka kommer gå blixtsnabbt. Men man ska inte klaga, har även en hel del annat framöver också så just nu kommer hela januari att flyga fram som en raket. Konstigt, men det känns som att ju äldre man bli desto fortare går tiden. Kanske ligger något i det, vad vet jag. Hade faktiskt lite tankar på att jobba idag men hoppade över det. Får försöka catch up med det jag behöver på kvällstid istället. Just nu var det bara sjukt skönt att vara fri och ledig.

Just det, nu har jag kommit på årets löpande projekt. Det blir ganska så enkelt faktiskt. Det kommer dras ett streck varje gång jag slänger en påse sopor, kör en diskmaskin samt en tvättmaskin. Låter det knäpp? Tja, det skiter jag i faktiskt. Här ska det mätas...haha Men det ska bli spännande att se hur mycket av detta jag gör under ett års tid. Om man tex slänger sopor 1 gång i veckan blir det ganska så exakt 52-53 gånger. Men ibland blir det ju fler gånger i veckan beroende på vad man gör. Har man bjudningar, gäster eller annat som ökar mängden sopor slängs ju dessa oftare också. Sedan har jag ju lite på gång gällande nytt kontrakt med hyresgäst. Så vi får se vad som händer. För enkel matematik säger ju att ju fler man är desto mer förbrukar man. Men som sagt, årets projekt blir ovan nämnda spektakel.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar