tisdag 10 december 2013

Burkmat för vuxna

Hej!

Läste idag att om man gasar på med julbelysning hemma, ni vet lite ljusstakar och annat krimskrams så kostar det inte mer än 3kr för hela december OM man använder lågenergilampor. Hm, 3kr i extra el under december kan det ju faktiskt vara värt.
Själv släcker jag ju även utebelysningen när det är sovdags så jag håller nog min elbudget ganska så bra hoppas jag.

Om allt går som det ska lämnar jag detta rike den 29:e januari. Kan bli spännande! Får återkomma till det lite senare.

I morse hade vi ett snabbt telemöte, något som jag blev kallad till ganska så snabbt, ja jag hann i princip bara sätta mig på stolen innan det var dags att kila in till en kollega för att via högtalartelefon ringa upp en tredje part. Okej, det är ju inte så ovanligt. Problemet är bara att vi blev ganska så varse att det snart är slut, kaputt och över med detta gamla 2013. Det är lite skrämmande med tanke på att vi egentligen inte är klara med allt som vi borde göra detta år. Nästa vecka är redan aviserad som lite av en "Hell week" då vissa av oss kommer tillbringa mer tid på jobbet än hemma. Till saken hör ju att veckan efter det kommer tomten och allt sådant. Helgen är redan räddad, det blir jobb. Nu säger ju lagen stopp till att jobba både lördag och söndag eftersom någon sömnig människa kommit på att man måste vila minst 36 timmar sammanhängande mellan olika arbetsveckor. Hm, trams men så är det. Jag trodde och visste även att man måste ha 11 timmars vila per dygn. Det måste man också men det gällde bara under ordinarie arbetsvecka, ej helger. Men men, det får gå ändå.
Hm, ja det kan nog bli ganska skönt att lämna landet i slutet av januari trots allt.

Mitt modellbyggande fortskriver och funderar på att fixa ett vitrinskåp till alla skapelser. Men jag är lite kluven för jag vet inte riktigt om man ska eller bör skylta med detta när man är så gammal som jag trots allt är. Men gör man det bara snyggt kanske det kan få en positiv effekt ändå. Sedan är det viktigt att det är ett passande vitrinskåp som dels passar i hemmet och dels passar till alla modeller. Nu låter kanske detta inte som något problem men det är det faktiskt. Men vi får se vad som händer. Har lite tankar och idéer kring detta men känns som om det får bli ett senare projekt. Hm, lite som ett projekt i projektet. Jag kommer dock inte ifrån att lådan där alla modeller huserar just nu håller på att braka ihop nu.

Minns ni denna klassiker? Ja den finns än idag och jag har själv ätit en burk. Det var minsann inte igår kan jag meddela. Till denna delikatess åts det även ris. Nu blev det visserligen ganska mycket ris över för jag lyckades göra 6 portioner när jag egentligen bara skulle gjort två. Men skit samma det kan jag äta en annan dag, riset alltså. Samtidigt får detta mig osökt in på en händelse som utspelade sig när jag gick på gymnasiet. Då skulle vi redovisa olika frukter och grönsaker. Jag talade om bananer från Brasilien, någon berättade om kokusnötter från Asien. Lisse talade sig varm om svenska jordgubbar och "Snake" hade lagt ner sin själ i att forska om jordnötter från USA. Ja så där höll det på och rätt som det var kom turen till Ella. "Hej jag ska berätta om ananas från Eldorado"....
Då dog hela klassen...och stackars Ella också. Hon fick liksom backa banden och göra om det hela igen. Lite som att berätta om fiskbullar från Abba... Thank for the music liksom....Tror ju inte att Björn och Benny extraknäcker som fiskare....

På fredag är det Tipp tapp tipp tapp...tippe tippe tipp tapp....tipp tipp....tapp.

På återhörande!
Eken


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar