fredag 27 december 2013

Food as we know it.

Tjooflöjt!

Så var även annandag jul över. Dagen efter dagen efter dopparedagen. Hm, undrar förresten hur många som doppar i grytan nu för tiden. Men en och annan familj eller släkt håller nog på med det fortfarande. När jag tänker efter så var vårt julbord ganska så lagom. Inget överdåd och de viktigaste sakerna fanns liksom med ändå. Sill, ål, skinka, pastej, ost, prinskorv, köttbullar och diverse korvar, ja kallskurna alltså. Japp, det räckte gott och väl. Nu kanske någon säger att det saknades Janssons, sillsalat, rödbetsallad, rödkål, brysselkål m.m. Men va fan, vi hann inte. Men mätta blev vi ändå.
Maten är ju annars det som är viktigast vid jul om man får tro alla tidningar. Recept på ditten och datten har duggat tätt sista tiden men jag tror ändå att varje familj har sina egna recept. Man ändrar ju inte något som man haft i 200 år bara för att Aftonbladet eller annan "trovärdig tidning" säger att man ska göra på ett annat vis istället. Nä, jag tror att om det är någon gång på året traditioner inte får, ska eller bör brytas är det just på julen....på gott och ont ska kanske tilläggas.
Ja, då är det ibland skönt att tänka tillbaka på tider då man inte frossade på samma sätt. Tex när man får sig en liten bricka med flygplansmat.





Nu minns jag inte vad det bjöds på, däremot minns jag att under hela flygresan var jag konstant törstig. Den lilla glaset med vatten till höger på brickan räckte ju lite så länge. Jag tror jag bad om påfyllning 5-6 gånger bara under "middagen". Sedan fick jag själv söka upp flygvärdinnorna för att be om ännu mer vatten. Hm, men så var det sjukt varmt på flyget också. Det första jag gjorde när jag kom till hotellet var att hinka ännu mer vatten. Men sedan var det lugna bananer. Jag har förresten alltid druckit mycket oavsett ålder eller klimat. Har på senare tid även undersökt mig för att se så jag inte lider av diabetes eller någon annan skum "vattensjukdom". Men icke så nicke, jag är frisk som en nötkärna, men fortfarande törstigt...skumt.

På min dator har jag en mapp med bilder som heter "Kul". Bilder som av olika orsaker jag sparat just för att dom är kul. Ibland måste jag dock rensa lite och ofta beror det på att bilderna jag tycke var kul då inte längre är lika kul nu. Enkel matematik!

Imorgon vankas det jobb igen och jag känner mig både utvilad och en smula motiverad för en gångs skull. Har dock en hektiskt dag som alltid och även helgen är vikt till lite jobb. Men vilat har jag minsann gjort nu i jul. Nästan på gränsen att jag har ont i ryggen av att ha legat och slappat på soffan för mycket. Men det har jag varit värd. Om ca fem dagar lämnar vi detta året bakom oss och ser fram emot ett 2014. Just det, snart kommer jag även avslöja årets projekt. Som ni vet har jag ju samlat på mig all direktreklam under exakt ett års tid. Tro mig, det har blivit en hel del faktiskt. Men men, bild på detta icke vetenskapliga projekt kommer så håll ut några dagar till.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar