söndag 29 december 2013

Inte lång tid kvar nu...

Hejsan svejsan!

Ojoj, attan vad vi jobbat på idag men det har i alla fall givit resultat. Men än är det en hel den kvar så eventuellt kanske det blir några timmar även på självaste nyårsafton. Vi har ju förvisso även morgondagen på oss men den är vigd åt lite andra prylar. Men ska man ända in i mål så måste vissa uppoffringar göras, på gott och ont. För på onsdag är det inte bara en onsdag, det är även ett helt nytt år. Och själv är jag ett år äldre, ordagrannt.

Well, först ska ju dock en nyårsafton firas. Det bli ganska lugnt i goda vänners lag. Menyn kommer att bli köttfärslimpa med svamp och ostfyllning, potatismos av mandelpotatis samt någon god sås. Eventuellt EG´s ädelostsås eller pepparsåsen. Den kan säkert funka även till köttfärslimpan. Jaja, nu kanske ni andra ska äta hummer och oxfilé men tro mig, meatloaf funkar bra det med. Men det kan dock faktiskt bli oxfilé även här, det är inte riktigt bestämt.
Dryck blir allt från öl till skumpa. Vinet hoppa vi eftersom ingen i sällskapet är direkt "vinig". Kvällen kommer avrundas med att vi kika på alla fyrverkerier och raketer vid tolvslaget. Ja, så på pappret ser det ut att bli en bra nyår men samtidigt alldeles lagom.

Just det, på jobbet idag passade vi även på att göra ett litet mini practikal joke. Den drabbade blev Svampbob. Av olika anledningar glömmer en hel del att ta ner sina kaffekoppar som faktiskt tillhör matsalen. Trots att vi alla har egna privata koppas händer det lätt att man efter fika eller lunch får med sig en av matsalens koppar till sin plats. Detta retar gallfeber på vår Mat-Linda som med jämna mellanrum måste maila ut till oss alla att kopparna börjar tryta. Men hur som haver, om hon nu behagar att gå runt på kontoren kommer Svampis att bli den som får en avhyvling på grunda av hans samling. Till saken hör dock att han själv är en stor bov för han har nästan alltid i snitt 3-4 koppar ståendes vecka ut och vecka in.
Så nu får vi se om han tar sitt förnuft till fånga och fort som tusan bär ner alla koppar till disken innan han får ett ilsket mail från vår allas mattant. Hm, tant är kanske att ta i, hon är "bara" 36år.

Hm, kom på att jag måste fundera lite på det här med skumpan. Antingen tar jag äkta skumpa och då som vanligt Veuve Clicquot, eller Gula Änkan som flarran heter i folkmun. Eller tar jag bara något vanlig mousserande skräp som kanske inte smakar lika gott men som definitivt har en annan prislapp. Hm, ja jag får fundera lite på det där. Eller gör man en riktig fattigmans variant, vitt vin och mineralvatten...haha

Nä, om man skulle slappa lite nu. Ser att det är amerikansk fotboll på tv, Cincinnati Bengals mot Baltimore Ravens. Eller gör jag något helt annat...vi får se.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar