söndag 1 december 2013

Pappa jag vill ha en Italienare, uppbyggd på pasta och pizza

Hej!

Idag är det 1:a Advent! Inget konstigt med det om det inte vore för att vädret snarare kunde vara någon tidig vårdag i mars. Solen skiner och det är rent av ganska så milt. Så det kändes ganska fel att att julpynta och för alla de som skulle ner på stan och titta på julskyltningen kändes det nog också lite skumt. Kanske fick vi en dos av den globala uppvärmningen denna 1:a advent 2013.

Själv har jag haft en intensiv dag men har fått ihop allt jag skulle så det känns bra. På förmiddagen flyttades Flotty till vinterplatsen. Det hela gick ganska smärtfritt förutom att jag lyckades tappa en kätting i vattnet. Men den får helt klart ligga kvar där till nästa år. Det var inte läge att försöka fiska efter den idag. Vi sa även att om det var något som vi INTE vill var att ramla i. Det hade blivit...kallt.
Men nu ligger spektaklet skyddat för väder och vind samt eventuella höjningar samt ytterligare sänkningar av vattennivån. Men vi får nog titta till flotten lite då och då, inte minst den dag isen kommer smygande. Flotten har ju redan klarat sig bra en vinter, frågan är hur det det går denna gång. Men vi hoppas för på det bästa och nu har vi gjort vad vi kunnat.

Att idrott och näringsliv hör ihop är ju inget nytt. Men att döpa en arena till "Metallåtervinning Arena", ja, då känns det som om det kanske gått lite för långt, eller? Ja, fråga Almtuna...

Nu är även all belysning på plats på min uteplats. Alla lampor var hela och det behövdes enbart lite små justeringar. Men nu är allt klart och ca 300 LED-ljus skiner ganska så starkt kan jag meddela. Dock kommer jag enbart ha lamporna tända på kvällen när jag är hemma. Allt släcks ner när det är sovdags samt under dagtid. Litar inte riktigt till 100% att all el är godkänd för utomhusbruk trots att försäljaren lovade så. Men men, det funkade bra förra året så det ska nog funka bra även i år och då hade jag samma upplägg.
Japp, nu känner jag mig redo för jul. Det enda som saknas är lite juklappar men det hinner jag fixa senare. Det är ju gott om tid trots allt.

Bilindustrin går konstant neråt och det är ju inte så konstigt kanske. Bilar är dyra att köpa, äga, driva, försäkra och skatta. Men ändå säljs det faktiskt miljontals bilar i Sverige varje år. Men då en lite mindre modell och modellen har varit Sveriges mest sålda bil i decennier. Jag talar förstås om Ahlgrens. Även jag har köpt en hel del sådana genom åren och nu har jag fyllt på lagret för detta år, ja i alla fall det lilla som är kvar av året.
Så vill ni ha julgodis är det bara att komma på besök. Har ju även en massa kola som också ska ätas upp...någon gång. All vaktas med heder av Kermit som ni kan se. Men han är snäll och låter alla ta sig en godis utan större problem.

Just det, jag ingår just nu i en testpanel. Fråga mig inte hur jag hamnade i den men så är det. Vi ska under december månad försöka få fram vem som har stadens bästa kebab-pizza. I projektet ingår sju av stadens Pizzerior och vinnaren kommer säkert få baka en och annan kebab-pizza lagom till årets viktigaste pizzadag, dvs nyårsdagen. För att vi inte ska dö av hälsoskäl får vi MAX äta tre pizzor i veckan. Man får dock även slå ut dessa sju pizzor under en längre tid, bara allt är klart fredagen den 27:e december. Hm, ja mycket ska man vara med om innan man dör....
Om ni undrar varför det just är kebab-pizza det tävlas om är på grund av man vill se hur man kryddar och integrerar kebabköttet till de andra ingredienserna på pizzan. En vanlig Hawaii eller en Calzone är tydligen svårare att bedöma, eller lättare vad vet vad. Självklart slipper vi betala för pizzorna utan allt betalas tillbaka mot uppvisat kvitto. Perfekt!

Ja, det var lite om mycket!

På återhörande!
Eken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar