onsdag 11 december 2013

Holiday Season

Tjena!

Ännu en sjukt lång dag at work men å andra sidan fick vi en hel del gjort. Vi hann även med en ohälsosam middag bestående av en kebabtallrik som vi snabbt sköljde ner med julmust. Men det var behövligt för efter bara några minuter var blodsockret på topp igen. Ja det är helt klart en hektisk period och vid en snabb analys skulle jag och några kollegor lätt kunnat jobba dygnet runt. Vi analyserade jobb som liksom blivit liggande, ni vet mail som inte svarats på eller case som man har liggandes på papper. Men att jobba dygnet runt känns inte så lockande och dessutom är det faktiskt olagligt, i alla fall om man få tro det fackförbund som många av oss tjänstemän är anslutna till. Nåja, det är bara att kämpa på. Vi har ju egentligen bara sju arbetsdagar kvar innan vi beträder den så kallande Holiday Season. Ja, det kallas så i bland annat US och inkluderar både jul och nyårshelg. Med andra ord en säsong när många kan ta sig lite holiday.

Ja, det blev som sagt en lång dag men tack vare kebaben och julmusten behövde jag ju inte laga någon middag. Så efter att ha rasslat igenom dagen "morgontidning" färdigställde jag en ny modell. Den blev bättre än förväntat. Nu ska jag bara få fram någon passande container så det hela se så autentiskt ut som möjligt. Parallellt bygger jag ju även på en ny timmerbil men jag är inte riktigt på det klara med vilket chassi jag ska välja. Hm, lite av dagens i-landsproblem, I know.... Men min lilla lastväxlarbil är i alla fall klar nu.

Ja, nu ser den kanske lite konstig ut eftersom det inte finns några referenspunkter men hela ekipaget är byggt i skala 1:50. Man ser ju heller inte alla detaljer men bilen har även dragkrok. Hm, just det jag kanske skulle bygga ett passande släp också, men det får bli en senare fråga.
Jag har dock lovat mig själv att enbart hålla mig till svenska märken så det är just nu bara Volvo och Scania som gäller, och tro mig, det kommer man ganska långt med i denna lilla "bransch".

Ni som spelade Candy Crush kan ju gå över till Papa Pear´s Saga istället. Själv håller jag mig som vanligt utanför sådana spel. Räcker gott och väl med mitt Tetris.

Är det bara jag som tycker att kommande OS i Sotji känns lite konstigt? Dels kommer det inte sändas i SVT, dels just för att det går i Sotji. Hm, ja det känns konstigt nog ganska ointressant och bara det är ju skrämmande. Jag undrar om samma känsla infinner sig lagom till OS 2016 i Rio. Kom på att vinter OS 2018 kommer gå i Sydkorea och sommar OS 2020 i Tokyo. Så redan nu inser man ju att tv-tiderna för dessa event kommer bli helt mupp de kommande sju åren. Sug på den!

Nä, nu är det dags att sova....eller ska jag beräkna, räkna, mäta och beräkna lite igen. På vad? Jo på min nästa lilla modell så klart.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar