lördag 28 december 2013

Indiana Jones bakar scones

Hej!

Idag har det regnat från morgon till kväll. Men jag har passat på att hålla mig inomhus. Först några timmar på jobbet och sedan en massa fix och trix hemma. Ett punkt som jag skjutit lite på tidigare är att rensa kläder. Men idag rensades det rejält och jag fick ihop en hel påse med kläder som ska slängas. Av någon anledning fick jag ca 10 galgar över också men det beror nog mer på att jag planerade smartare. Nu får vi se hur länge jag kan upprätthålla denna fina ordning jag har i hyllor och garderober. Om det är något som jag tydligen har viss inflation i så är det jackor och "mysbyxor". Bara klubbens kläder är 6st byxor.... Men kanske dags att rensa även där men det får bli i fas 2. Jag har också funderat lite på att kasta ut min "öppna spis" och ersätta den med något annat.
Av förklarliga skäl har det liksom inte eldats så mycket i spisen och ny har den prytt mitt hem tillräckligt tycker jag. Minns bara att åbäket är tungt som fan men har den kommit in så ska den nog fan komma ut också . Som planen är nu ska platsen ersättas med ytterligare en Billy bokhylla med glasdörrar. Men vi får se vad som händer.

Ja det är inte dumt att fixa till lite när man har tid. Kvar att göra är att sortera papper i rätt pärmar samt röja lite i mitt "allt i allo" skåp. Där ligger allt från verktyg (inkastade efter diverse projekt), elgrejer och annat smått och gott. Men det ska nog bli ordning på torpet även där. Sedan kan jag påbörja 2014 med ett rent och snyggt hem. Inte dumt!

Mitt i allt börjar julen att helt ta slut men det känns ganska skönt. Tydligen har det varit en varmaste julen på 50år om man får tro nyheterna. Snart kanske man inte behöver fara iväg till Thailand eller liknande ställen för att fly vinter och kyla. Å andra sidan känns det faktiskt lite skumt. För er som bokade häst, släde och skinnfäll till julottan fick nog snällt tänka om, i alla fall i södra delarna av landet. Men vintern kommer nog den med. Men vi kanske ändå får vänja oss vid kortare vintrar i framtiden. Hm, kanske är det här med Global Warming trots allt inte bara mumbo jumbo...

Just det, mitt i all julshopping passade jag på att köpa en bok till mig själv också. Den handlar om mysterier och gåtor och andra mer eller mindre suspekta grejer. Ni vet, Bigfoot, aliens, Mothman, folk som ser syner/medier, pyramider som är 100% korrekt med vinklar och vrår mot olika väderstreck trots att dom är flera tusen år gamla. Ja, boken täcker det mesta. Ärligt talat är boken jävligt läskig och det är knappt man vågar läsa den efter att solen gått ner. Men jag funderar på att ta med den på resan. Då kan man ligga där vid poolen och läsa om en massa läskigheter utan att det liksom känns lika läskigt, hahaha.

Nä, dags att softa lite.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar