fredag 6 december 2013

Det som glöms i tö, försvinner helt i snö

Tjena!

Som jag skrev igår inväntade vi lite snö idag. Men om det skulle komma någon snö kändes ju ganska osäkert. Kvällen var ju mörk och det både regnade och blåste men snön lyste med sin frånvaro. Men efter en god natts sömn var det en helt annan värld man vaknade upp till. Japp, en totalt vit värld. Det hade inte bara snöat utan även blåst så för första gången i hela mitt liv fick jag knuffa upp ytterdörren för att ens komma ut ur hemmet. Hm, ja det har jag faktiskt aldrig varit med om. Att ta sig till jobbet var nästa äventyr men eftersom vädret var som det var tog faktiskt alla bilister, cyklister och fotgängare det hela ytterst försiktigt. De som hade mest att göra idag måste varit snösvängen. Konstant körde traktorer, hjullastare, minitraktorer och lastbilar fram och tillbaka och plogade. Själv har jag mest myst hela dagen för jag gillar ju snö.

När jag kom hem kom dock en liten smärre chock. Jag hade åter igen blivit insnöad. Så jag fick nästan hoppa fram till dörren i mina lågskor. Efter ett snabbt byte av kläder (och skor) var det bara att ta tag i skyffeln och börja skotta.
Så här såg det ut när jag kom hem....

 Halvtid av skottandet...

Ja, enligt EG hade vi fått mer snö än vad dom har uppe i norr, än i alla fall. Kylan håller dock i sig men eventuellt ska det bli plusgrader nästa veckan och då försvinner säkert snön igen. Men min snödans har ju faktiskt givit resultat. En lite jobbig bieffekt är att efter allt plogande och skottande runt om i bygden har vägarna blivit snorhala. Så all utgång sker just nu på egen risk. Hm, ja just nu verkar hela södra Sverige beträdas med egen risk och denna gång har faktiskt några personer dött på grund av vädret. Nåja, snön lyser ju trots allt upp....

Nä, nu ska jag fortsätta med lite helgsysslor. 

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar