fredag 8 juli 2011

Kolmila och Brikettettikett

Japp, nu har man "vinkat" av alla de som stämplade ut för en si så där 3-5 veckor. Kvar är jag, Svamp Bob, Mia och några stackare till som ska bära ett helt företag. Eller nja, men det känns så i alla fall. Så därför laddar vi med öl, på var sitt håll. Ja, vi var faktiskt en hel liten delegation på Systembolaget på lunchen och bunkrade för framtida segrar, eller nåt.
Men men, kanske inte bli så lugnt på jobbet men surret i korridoren kommer i alla fall att minska.

Idag har man bytt ventilationsfilter här hemma. Undrar om jag kommer känna någon skillnad men man kan ju alltid låtsas. Måste vara lite kul för hantverkare att komma hem till mig. Det ser till viss del ut som ett litet tivoli. Aslan, Duffy och Sylvester möter ju upp och Duffy sitter dessutom i sin lilla bil. Men jag försöker dock alltid ha hyfsat städat så dom inte kommer in i rena rama kaoset eller svinstian. Man vill ju inte få ett dåligt rykte på stan liksom...

Usse tyckte att den första bilden var mer "romantiskt" än vinbild nummer två. Jag kan faktisk hålla med, men å andra sidan om man ändå talar romantik så var det 100ggr mer romantiskt efter att vinet druckits upp och solen var på väg ner och två killar som fiskade....hm..abborre. Men jag tittade inte så där jättemycket på fiskarna. Fanns faktiskt helt andra saker som jag la min uppmärksamhet på.... så det så!
Vad lär man sig då att detta? Jo, en bild är bara en bild, och ibland överträffar verkligheten bilden, eller hur man nu ska säga. Men nästa gång kanske jag ska berätta när jag tar dessa stapplande försök till romantiska bilder....

Grillningen höll dock på att bli ett fiasko. Då snål-Eken köpt dålig kol visade det sig att den brann mer än glödde. Så medan vi stod och glodde som fån in i "elden" och hela tiden sa, "nu är det bra värme" så glömde vi helt att lägga på huvudpersonerna själva, dvs köttet. När det var dags för köttet försvann värmen. Så det var bara att tända eländet igen men denna gång bespara oss av olika imponerande värmekommentarer utan vi kastade på köttet på direkten.
Så det ÄR skillnad på kol och kol....

La man helt ner Lambretta?

På söndag är det dags för Sverige vs Australien. Frågan är om vårt svenska lag kommer vinna över dessa Walzing Mathildas. Men något säger mig att det kan bli jämnt. Sverige har ju inte direkt imponerat men klarats sig ändå. Men någon gång kommer kanske verkligheten ikapp. Vinner dom väntar ju visserligen semi men än är sista ordet inte sagt, och bollen är ju som alltid rund.

Vet att sista Harry Potterfilmen visas nu. Men eftersom jag inte sett någon av dom tidigare orkar jag inte bry mig. Hm, jag kommer nog aldrig orka bry mig faktiskt om denna glasögonprydda kille som tagit världen med storm och gjort sin skapare ekonomiskt oberoende flera gånger om.

Hm, snart är det ju dags för mysiga kräftskivor. Det hade jag nästan glömt. Då blir det serpentiner i taket, månar och snaps...igen. Konstigt, men det finns nästan alltid en högtid som innehåller snaps eller nubbe. Julen, påsken, midsommar och så då till kräftorna. Däremot är ju hösten lite torr så sätt. Finns inga direkta snapshögtider före jul. Kanske lika bra det...
Förra året hade vi en kräftbaluns i stugan och dagen efter luktade det apa i hela området. Så det första som skedde var att fara iväg med sopsäck med alla skal, servetter och annat äckligt till närmast container. Eller rättare sagt till en container som INTE stod i direkt närhet till stugan. Men det blev ändå ganska nära för man vill helst slippa åka med den stinkande säcken i bilen allt för länge. Då storknar man ju....till slut.

Men men, än är solen gul och kvällarna ljusa.

Ha det gott tumme tott!
Eken

P.S Det är mänskligt att fela, att förlåta är gudomligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar