måndag 4 juli 2011

Two glasses of wine on a table




Hm, ja det lät nästa om om man beskriver ett konstverk. Men visst ser det ju så där klassiskt romantiskt ut. Det enda som saknas är solnedgång och en jobbig fan som spelar fiol i bakgrunden. Men man kan ju inte få allt. Men det är ju bättre än inget......*ler*



Efter en helg som gått i hårdrocken tecken med Iron Maiden på fredagen och sedan tidigare nämnda the big 4 så kan nog Göteborg och inte minst gräsmattan på Ullevi andras ut för denna gång. Funderade lite på det här med namnen på dessa tunga grupper. Ju tyngre och närmare ond bråd död, desto bättre.


I helgen spelade ju bland annat Anthrax som lite fritt översatt betyder mjältbrand. Om man får mjältbrand brukar man inte vara så nöjd.


Jag undrar vad som skulle hända om man helt enkelt bytte ut alla namn och försvenskade dom. Då skulle det kanske se ut lite så här:


On stage:


Mjältband


Supedöd


Blindtarm


Digerdöd


Avslutningsvis drar vi med gruppen....hm..Halsfluss eller den Svarta Sabbaten.


Men jag erkänner att det hela låter knäppt om man skulle översätta allt och frågan är ju om inte publiken skulle svika. Men men, tänka kan man ju alltid göra.




Three is a magic number, konstig nog. Många kända figurer är tre. Bröderna Dalton, Björnligan, de tre (!) tenorerna, rövarna i Kamomilla stad, Ville, Valle och Victor och en hel del till mer eller mindre kända.


Själv har jag alltid haft 75 som någon typ av turnummer eller "'älskingssiffra". Kanske beror på att allt jag tar för mig kanske inte når upp till mer än 75% och att restrerande 25% för att nå hunda sjabblas bort på vägen, vad vet jag. Tycker dock det låter lite som en halvtaskig idé. Men jag kanske har rätt.



Hur som helst, nu är klockan ganska så tidigt på morgonen. Jag håller på att samla ihop lite saker till dagens äventyr men hittar säker på något annat att skriva under dagen. Så kika gärna in ikväll för då har denna blogg åter fått ett nytt inlägg.


Hm, appropå Kamomilla Stad, nog känns det lite lustigt att göra en barnbok om ett gäng kriminella filurer som går omkring och stjäl saker..... Barn är ju lättlärda brukar man säga. Men å andra sidan känns det minst lika halvskumt att läsa en barnbok om en kille som har en propeller på ryggen.....


Samma författarinna slog ju dock hål på myten att människor kan flyga då Madicken kastade sig ner för taget endast medhavandes ett paraply....


Du är inte klok Madicken, skrek Elisabeth och sprang och hämtade Alva. Abbe bakade kringlor...




Du är inte klok Eken, sa han till själv själv och sprang och hämtade kaffe......




På återhörande!


E


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar