måndag 20 maj 2013

Dagen efter ett VM Guld!

Hej!
Ja, så blev det trots allt ett VM-Guld, det första någonsin för Sverige på hemmaplan. Jag och många med mig hade ju tidigare varit lite så där skeptiska kring hur laget presterade och det var ju till viss del kanske inte helt obefogat. En sak vi lärde oss är att OM det kommer in NHL spelare med rätt attityd och motivation kan det göra enorm effekt. Det visade sig grymt tydligt i detta VM, samt att "the Sedins" även lyfte resten av laget utan dess like. Läser man alla tidningar idag hyllas ju dessa hjältar spaltmeter efter spaltmeter. Man talar som laget framför jaget och att vi vann på ett klassiskt svenskt sätt, dvs man vann som ett LAG.
Jaja, snart ska dom hyllas i Kungsan och det hade varit kul att vara där. Tyvärr har man ju andra plikter en sådan här måndag och det är även lite långt att åka fara till Stockholm över lunchen. Men ni som är där hoppas jag firar ordentligt, det är dom värda!

Med lite drygt ett år kvar till OS så kommer SWE komma dit som regerande världsmästare. Dock är OS en helt annan sak. Till ett OS kommer ALLA länders bästa spelare och ser man till den trupp som vann VM nu är det nog på sin höjd 3-4 spelare som skulle kunna vara med i OS-truppen. Samtidigt kommer det blir kul, men även svårt att få ihop ett samspelt lag med alla tillkommande NHL-spelare. Att spela ett OS har ju historiskt sett slagit lite högre än att "bara" spela att VM. Å andra sidan hoppas jag att ett återinfört World Cup kan komma till stånd. Även då skulle ju världen bästa spelare kunna mötas förutsatt att NHL, KHL samt övriga länders ordinarie serier tar en paus. Jaja, den som lever får se.

Hoppas att ni som jag haft en bra helg. Söndagen bjöd dock förutom finalen inte på något vettigt alls. Men det var skönt att bara lulla runt och göra det som faller en in.Det surrades av både disk och tvättmaskin och ute smattrade regnet mot rutan. Blev ju en rejäl konstrast med ett regn efter lördagens rena rama indian sommarvärme. Men regnet fick ju effekt på naturen så nu är det grön på alla håll och kanter. Till och med dags att börja klippa lite gräsmattor. Så trots att våren varit något seg så har den nu kommit igång på riktigt. Hm, ja annat vore ju konstigt för det är bara ca fem veckor kvar till midsommar....

Nä, dags att åtgärda lite andra saker nu.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar