torsdag 9 maj 2013

Olja, film och skog!

God dag!
Idag har det varit apvarmt igen. Vad passar då bättre än utomhusjobb när man även dagen till ära är ledig. Sagt och gjort, först iväg till Jula för att köpa träolja, 6 liter. Sedan iväg till klubben där Ola mötte upp. Efter ett regnavbrott fick vi till slut hela flotten inoljad i träolja. Så nu är det också avbockat på den långa listan med saker som behöver göras. Vi fann också att vi tack och lov inte haft fler ovälkomna besök.
Nästa stora grej blir att byta brädor i våra mindre bryggor, men det blir en annan femma. Men om tid finns kanske vi påbörjar det projektet redan på lördag. Jaja, det kommer alltid finnas saker att göra känns det som. Bockar man av en punkt tillkommer det två...

Imorgon är det lite jobb igen men bara halva dagen så det känns skönt. Man blir ju lite kocko i skallen när man inte jobbar hela dagar och med helgdagar mitt i veckan. Så imorgon kommer det väl kännas som måndag eller, hm söndag. Skumt är det i alla fall. Men på eftermiddagen ska vi kolla på containers, något vi skulle gjort redan i höstas men som vi inte riktigt hann med.

Ni som följt min blogg vet att jag har en viss förkärlek till amerikanska skol-filmer. Fråga mig inte varför men så är det. Sist jag såg en så kom jag på att det alla sådana filmer följer ett visst mönster. Man hör till och med på musiken i filmerna att det är en skolfilm, eller som man säger Teen movie. Ja, kolla själva får ni se nästan gång ni ser någon sådan film. Spektrat är ju dock ganska brett med allt från A Cinderella story via American Pie till, hm ja Jim Tucker must die. Vi ska heller inte förglömma Friday Night Lights, en klassiker från 2004.
Hm, ja jag har nog sett flera hundra Teen movies genom åren, inte minst när jag bodde i USA själv. Däremot tror jag att det började med filmen " Some kind of wonderful", en film som kom 1987!!! Men men, alla följer dom mönstret och sist men inte minst är det ju ofta skolans fotbollstjärna eller idrottshero som får skolans snyggaste tjej. Som tur är har ju skådisarna bytt ut så nu slipper man se samma människor. För på 80-talet var Molly Ringwald med i 99% av alla sådan filmer, ja det kändes som det i alla fall. Molly var förresten det mest populära hundnamnet här i Sverige för några år sedan.

Projektet ETT samt ST kanske inte så många känner till. Men det står för En Trave Till, samt Större Travar. Det är ett projekt för skogsnäringen gällande att kunna köra mer timmer på vägarna. Allt är just nu i projektform där man höjt totalvikten på virkestransporterna från 60 ton till 74 ton för bil och släp i ST-projektet. Brottovikten på ETT är 90 ton.
Det man dock glömt med ST är att vissa timmervägar i skogen helt enkelt inte klarar av allt för höga vikter. Så allt är inte positivt. Allt är som sagt just nu bara projekt och inget permanent. Ska bli kul att se hur man löser det hela i framtiden sedan. Timmerbilsåkarna som kör ST är dock lagom roade. Ni vet, ökad vikt ger ökade bränslekostnader men tyvärr går den stora förtjänsten av ökade tonnage inte till åkarna utan till skogsbolagen. Som sagt, allt är inte guld som glimmar i skogen.

Hm, ja det avsnittet var nog totalt ointressant för de flesta av er. Men så är det ju här på Ekens Hörna, man kan aldrig veta vad som kommer. Men det är min blogg och my stuff. Order är fritt liksom...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar