söndag 12 maj 2013

Havets bjässar om du har gott om deg!

Hej hej!
Söndag och slut på helg, men det har ändå varit en bra dag. Tyvärr är jag fortfarande halvt skadad och dagens dusch fick ske med en diskhandske på vänsterhanden. Annars svider det för mycket. Men det går i alla fall åt rätt håll och såren börjar läka mer för var timma som går. Jaja, no pain no game som det brukar heta.

Just nu tuffar en rejält lyxig båt omkring på svenska vatten. Det är Mayan Queen som far runt mellan lite olika hamnar för att snart nå Stockholm. Hon är ca 92 meter lång och ägs av en miljardär från Mexico. Nu rankas dock båten inte som någon extremt lyxigt åk utan hamnar på 17:e plats när man rankar världens största/lyxigaste privata vrålåk. Men men, allt är ju relativt.

Men det är ju som man brukar säga, rika barn leka bäst. Störst i världen just nu är Eclipse som ägs av samma snubbe som även äger Chelsea och han är ryss. Mer säger jag inte. På andra plats finner vi Yachten Dubai som självklart ägs av de styrande i landet. Dubai är 162 meter lång och har all lyx man bara kan tänka sig. På trejde plats på listan kommer Yachten Al Said som ägs av sultanen av Oman. Den ser ut så här.





Måste erkänna att varken båt eller sultanens mössa är så där jättesnygga. Nä, Al Said ser mer ut som ett skepp än en lyxig strömlinjeformad lyxbåt. Men ombord finns det självklart en massa lyx också.
Jaja, okej, kastar in en bild på Eclipse och Dubai också, samt deras ägare. Men som ni ser är ju dom båtarna lite mer "moderna".




Hm, ja har man pengar så har man. Ni kan ju själva bara tänka vad driftkostnaden är på dessa båtar, inte minst med tanke på att båtarna även har mellan 15-25 personer i besättningen. Men å andra sidan kan man ju färdas i princip jorden runt i dessa farkoster utan problem eller att var rädd för oväder. Men som sagt, åter igen, rika barn leka bäst. Samtidigt kan nämnas att andrahandsmarknaden är hyfsat, tja sval.....

Nä, nu ska jag fortsätta min marina afton med att steka lite fisk! Det är ungefär det närmaste mina båtdrömmar jag kommer just nu. Men men, vatten som vatten.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar