lördag 11 maj 2013

Vid en sjö....

Hej hej!
Ja, idag känner man att man lever, både här och där. Ryggen värker, knäna ömmar, fingrarna svider ( efter en olycka) och huden stramar. Men attan vad snyggt det blev! Lundh och jag har snickrat och donat från klockan 10:00 till 18:00. Så nu har vi förvandlat en gammal brygga till att se helt ny ut. Att det tog nästan hela dagen beror ju på att vi fick mäta och dona lite extra men nu vet vi hur vi ska göra med de andra 4st sektionerna. Det är ju inte rimligt att 8 kvadrat brygga ska ta en hel dag egentligen.




Ja ni ser ju skillnaden mellan gammalt och nytt. Till saken hör att man började tyvärr trampa igenom de gamla brädorna och så går ju inte att ha det. Vi körde efter mönstret att först bryta upp lite brädor sedan varva med nya. Vi passade även på att peta ner nya fräscha flytelement (frigolit) undertill så även flytkraften förbättrades avsevärt.

En trött men nöjd byggherre..!

Jaja, från det ena till det andra, varför heter alla i norr Marklund, Rönnqvist eller Sundström? Någon som vet? 

Känns faktiskt lite konstigt att vi är i maj månad nu. Efter maj kommer juni och då är det liksom sommar, i alla fall om man ska tro kalendern. Om jag tyckte att hösten gick fort känns det som om våren gått ännu fortare och vips är det ju höst igen. Sedan blir det december och helt plötsligt har ännu ett år gått. Roade mig med att i detalj studera min agenda tre månader framåt och inser att det är minimalt med ledig tid. Är det inte segling och jobb är det resor hit och dit. Om två månader ligger jag uppe i Luleå och någons soffa och filosoferar. Hm, eller nja jag kanske sitter i soffan. Är ju inte hemma så jag måste ju uppföra mig. Men oavsett går tiden sjukt fort. 

Usch, svider som fan på fingrarna. Lyckades "skära" mig så skinnet försvann på ovansidan av vänster lång och ringfinger. Jag plåstrade ihop fingrarna på plats men nu har jag tagit bort bandagen. Är ingen vän av plåster men ibland måste man ju för att tex kunna jobba vidare utan att bloda ner allt och alla.

Maten idag har heller inte varit någon high class. Donken till lunch och pytt i panna till middag. Frukosten hoppade jag över, om man inte räknar in Lundhs kaffe. Visste ni förresten att den grej vi svenskar måste ha mest av allt på ett frukostbord är ost! På andra plats kommer drycken, dvs juice och kaffe. Men men, osten är det viktigaste. Generellt tror jag att vi svenskar äter sjukt mycket ost per capita. E är ju en riktig ost-människa och en ost som på bilden varar inte länge i hennes sällskap.

Nä, nu måste jag kurera mig lite igen. Om jag har ont i kroppen nu är det ju ingenting mot vad jag kommer känna imorgon...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar