fredag 19 juli 2013

Även rund är en form

Hej hej!
Jaha, så var det fredag igen och mysteriet med den förlorade kepsen är fortfarande ett mysterium. Jag fattar inte var den tagit vägen. Är faktiskt lite osäker på om den ens var med till Luleå. Där hade jag en annan keps, dvs jag hade två vita kepsar med mig upp, tror jag. En Nike och en VOR. Nåja, vad är väl en bal på slottet...utan keps.

Idag är det förresten ännu en dag med värme, en rejäl sådan. Lunchen intogs även idag utomhus och både jag och mina kollegor suckade djupt när det var dags att återgå till jobbet. Vi åt ute vid sjön och trots att maten smakade bra kändes det fel att samtidigt bevittna lediga semesterfirare som badade, grillade eller bara låg på en handduk/filt på den stora gräsmattan. Men men, den som spar han/hon har.

Att åka ur ett EM på grund av att man liksom får en nitlott känns lika grymt som det låter. Det är inte ofta jag tycker synd om Ryssland men igår natt gjorde jag faktiskt det.
Själva laddar vi inför en kvartsfinal som nu står mellan Sverige och Island. Detta är en match som Sverige både borde samt måste vinna. Nu är det ju cup som gäller, dvs förlorar man är det slut, ohjälpligt slut utan några lotter inblandade. Men från lott till Lotta, eller Lottor är ju steget inte så långt. Så vi får hoppas att Lotta S gör mål framåt och att Lotta R håller tätt bakåt. Spekulationer säger även att OM Sverige vinner match (som dom bör och måste) möter dom Tyskland i semifinal på Gamla Ullevi. Tyskorna som bott här i staden har faktiskt sett lite vingliga ut men brukar även vara bäst när det gäller. Vi får väl se hur det går på söndag. Då spelar dom mot Italien. Skulle dock Italien vinna får dom istället Swe i kvarten och den matchen hade nog varit lite mer spännande. Men men, just nu står ju allt från resultat till kommande motståndare skrivet i stjärnorna.

Lille K drar till Grekland nästa vecka, på tal om inget....

Gillar ni vrak? Nu menar jag inte gamla bilar i skogen utan riktiga vrak på havets botten, alternativt vrak som liksom gått på grund och som ligger stödda över alla våra oceaner. Jag tycker det är lika intressant som läskigt. Jag skulle absolut inte vilja dyka bland vrak för jag skulle nog drabbas av panik. Vrak är ju liksom inget som förknippas med glädje. Bara i Östersjön säger man att det finns ca 20000 vrak i varierande skick och från olika tidsepoker. Ni kan ju själva räkna ut hur många båtar som inte sänktes under exempelvis Andra Världskriget. Till dessa ca 20000 vrak räknas dock inte små båtar utan här talar vi om ganska så stora fartyg och skepp. Varje sommar brukar olika team utforska haven i sin jakt på spänning, rikedom och ära. Detta sker dock med varierande resultat men vissa är trots att ganska så duktiga. Förra sommaren var det ju hysteri kring det mystiska föremål som ett team hade hitta på botten. Något som gav allt från UFO entusiaster till marina proffs att go bananas. Tror inte ens idag att man riktigt vet vad den mystiska cirkeln i Östersjön egentligen var och är.
Hur som helst så var det spännande att live få följa dessa dyk man gjorde förra sommaren. Men som sagt, man blev ju inte så mycket klokare.

Nå väl, nu är det dags att dra ut i solen lite till för att sedan åter pyssla med mitt projekt. Det går sakta men säkert framåt men å andra sidan har jag verkligen ingen brådska.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar