tisdag 30 juli 2013

Någon som vill ha stock??!!

Hej hej!
Idag har det regnat från tidig morgon till kväll. Men för en gång skull kändes regnet ganska så behaglig, ni vet som ett mysigt sommarregn. Tog en promenad med M ikväll (igen) och det luktade verkligen sommar. Sommar från marken, sommar från träden och sommar från den lilla sjö vi promenerade runt. Ja, regnet har varit behövligt och nu sätter nog gräsmattorna fart att växa igen. Men men, oavsett så är det en viss tjusning med just ljumma och lätta sommarregn.

Som ni kanske vet håller jag på att storstäda förrådet. Jag har kommit halvvägs och varje gång jag öppnar en låda eller gräver i påsar hittar jag alltid något "nytt" och spännande. Denna gång dammade jag av min "stick-bag". Det vet ni kanske inte vad det är men det är en väska som enbart är avsedd för trumstockar och andra diverse tillbehör som man kan tänkas behöva när man spelar trummor/slagverk. Det som förvånade mig var mängden av stockar. Trodde jag hade gjort mig av med alla men icke så nicke.
Ja som ni ser är det en och annan stock, för det heter faktiskt stå, stock och inte pinne.. Men 90% av alla säger nog trumpinne men det heter de facto trumstock. Nåja, nevermind, precis som alla andra "proffs" hade jag ett "eget" märke som jag alltid spelade med. Det var Vader Los Angeles 5A. 
 
Dessa var perfekt tycket jag för all från rock till jazz, med andra ord helt perfekta allround. Det jag däremot inte har en aning om (tyvärr) är hur många stockar jag gjort av med under min korta men intensiva karriär. Men säkert upp mot 100 par....är jag rädd. Dom vita stockarna är pradstockar som jag fick i Försvaret. Dom var inte alls sköna att spela med men vi hade inget val. För er som tror att det var extra krom i guld längst ner kan jag meddela att det var vanlig guldtejp som du köper på tex Panduro. Så det var inte alls så extravaganza som man kan tro.
Well, ja det var tider detta. Så med Vader LA 5A, Yamaha trummor och, skinn från Remo och cymbaler från Sabian så var mitt kitt komplett.
Ja, ibland är det kul att ta sig en trip down Memory Lane...

Imorgon är det onsdag och vips har halva veckan gått. Det innebär att det bara är en och en halv vecka kvar till semester. Att ha sen semester är ju både bra och dåligt men för egen del har det oftast varit bra. Jag både tror och hoppas att väder också blir bra men jag har en hel del projekt som tack och lov inte är så väderberoende. Förmodligen åker jag väl på viss jour men sist jag var ledig var det minimal passning och så kommer det nog förbli även denna gång.

Om ni ska söka jobb, bostad eller på annat sett profilera är kan det vara bra att tänka lite på vad man har för historia på nätet. Idag är det ju ganska lätt att "kolla upp" ett och annat på gott och ont. Så jag har väl nätet att tacka att jag slipper kännas vid någon vars intresse är häxkonster och ser ormar som lika naturliga husdjur som katter. Hm, ja tacka vet jag internet...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar